15 Ιουνίου 2011

1200 μοτοσυκλετιστές προστάτευαν τον ΓΑΠ προς το Μαξίμου

Βασ. Κωνσταντίνου: Η αυτοκινητοπομπή δέχεται επίθεση
με νερά και αυγά από διαδηλωτές που φωνάζουν
"Προδότες! Προδότες!"
Οι παρατεταγμένοι άνδρες της Ομάδας Δίας δεν μπόρεσαν
να τους εμποδίσουν, τουλάχιστον αρχικά. Πηγή: nooz.gr
Τετάρτη 15/6/2011: 1200 ολόκληροι μοτοσυκλετιστές της Ομάδας Δίας συνόδευαν τον ΓΑΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εκείνος δέχτηκε επίθεση με αυγά και μπουκάλια νερό από ...ξεχασμένους διαδηλωτές.

Στο ύψος του αγάλματος του Τρούμαν, στην συμβολή Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου, η αστυνομία είχε ξεχάσει κάποιους διαδηλωτές που είχε απωθήσει νωρίτερα στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην οδό Ρηγίλης. Εκείνη την στιγμή πλησίαζε μια αυτοκινητοπομπή με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της δημοκρατίας και έκαναν τους διαδηλωτές στην άκρη.

Ενώ πέρναγαν ο ΓΑΠ και ο Παπούλιας, ανάμεσα από τους παρατεταγμένους Δελτάδες, τα αυτοκίνητά τους δέχτηκαν καταιγισμό από μπουκάλια με νερό, αυγά και νεράντζια, ενώ ο κόσμος φώναζε "Προδότες! Προδότες!" και μια θείτσα κυνηγούσε ένα βουλευτικό αυτοκίνητο και το χτυπούσε με την τσάντα της...!

Τις σκηνές απείρου κάλους κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, για να την θυμόμαστε στο μέλλον, όταν θα γιορτάζουμε τις επιτυχίες και το μεγαλείο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Οι 1200 Δελτάδες, που μας τίμησαν από κάθε μεριά της Ελλάδας και ο βομβαρδισμός αγάπης του ελληνικού λαού, που έραινε απλόχερα τον Γιωργάκη με αυγά, νερό και νεράντζια, φωνάζοντας λέξεις θαυμασμού, είναι ένα υπερθέαμα που θα μείνει για πάντα στην μνήμη των Ελλήνων και θα μας θυμίζει για πάντα τον μεγάλο αυτό άνδρα, όπως ήταν πραγματικά, λίγο πριν την φυγή του στο εξωτερικό με το ελικόπτερο... Εύγε!

Σας παραθέτω ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο των αμέτρητων Δελτάδων που απολουθούσαν τον Καίσαρα Γιωργάκη, στην συμβολή της οδού Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου, περίπου την ίδια ώρα με το περιστατικό. Η παρουσία τους ήταν εντυπωσιακή και θύμισε κάτι από τις λεγεώνες της αρχαίας Ρώμης.

Οι 1200 του Γεωργάκη σε αποκλειστικές φώτο: