2 Ιουνίου 2011

Το Διαζύγιο της Κυβερνητικής Προπαγάνδας Από την Λογική


Tις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες μιας έντονης προπαγανδιστικής προσπάθειας της υπό κατάρρευση κυβέρνησης και των αφεντικών της, να αντικρούσει τις αντιρρήσεις και την οργή όσων είναι εναντίον του Μνημονίου και της ατζέντας της, δηλαδή του γενικού ξεπουλήματος της χώρας. Ο κύριος στόχος της προπαγανδιστικής προσπάθειάς τους φαίνεται πως είναι αυτό το περίεργο, ανομοιογενές και ασαφές πλήθος που συγκεντρώνεται καθημερινά στο Σύνταγμα και τους αποδοκιμάζει. Θα ήθελαν, όσο τίποτε άλλο, να είχαν την αφορμή για να στείλουν τα ΜΑΤ να το διαλύσουν, αλλά οι ευκαιρίες σπανίζουν βλέπετε. Το πλήθος είναι ειρηνικό, τραγουδάει τον εθνικό ύμνο, μιλάει για δημοκρατία, φέρνει τα παιδάκια του πάνω σε καρότσια, γελάει και κάθε τόσο γυρίζει προς την Βουλή και μουντζώνει.


Είναι δύσκολο για την κυβέρνηση και τα αφεντικά της να προκαλέσουν προβοκάτσια. Το κλίμα δεν την δέχεται. Η μόνη τους λύση είναι να υπερτονίσουν γεγονότα, όπως τα επεισόδια που έγιναν όταν αποχώρησαν μερικοί βουλευτές. Αυτή πιστέψαν είναι η ευκαιρία και άρχισαν το παραμιλητό: "Οι καημένοι οι βουλευτές ‘τρομοκρατήθηκαν’ γιατί το πλήθος πήγε να καταλύσει το πολίτευμα με το να τους εμποδίσει! Εξάλλου, δεν φωνάζουν να καεί η Βουλή; Είναι αναρχικοί!"

Το Έθνος και το Mega έχουν λυσσάξει: "Έκτροπα! Επικίνδυνοι για την Δημοκρατία! Πράκτορες ξένων συμφερόντων! Ο Χ εκπρόσωπός τους είναι κατά των εργαζομένων! Οι αναρχικοί του Συντάγματος προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους εκπρόσωπους της Δημοκρατίας μας, τους βουλευτές μας"

Χθες η κρατική μηχανή προπαγάνδας βρήκε την νέα της ευκαιρία: Χθες στην Κέρκυρα προπηλάκισαν μερικούς βουλευτές που τρώγανε την αστακομακαρονάδα τους αμέριμνοι στον Ναυτικό Όμιλο στο Φρούριο της πόλης. Η αντίδραση του κόσμου σε αυτή την πρόκληση ήταν τόσο έντονη που οι βουλευτές, Έλληνες και ξένοι, αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν δια της θαλάσσης, με καΐκι! Σήμερα το πρωί γίναμε μάρτυρες επιχειρημάτων από σχεδόν όλα τα κανάλια όπως “εντάξει οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι; Αν θα πάνε πίσω, οι μαγαζάτορες της Κέρκυρας θα χάσουν, γιατί δεν θα πατήσουν τουρίστες στο νησί!”. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βρεττός, μας ενημέρωνε πως "η πέτρα έσχισε την τέντα και πέρασε δίπλα από το κεφάλι μου!" και πως "φοβηθήκαμε για τους ξένους, η Κέρκυρα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και θα ήταν άσχημο για τον τόπο αν πάθαινε κάποιος κάτι"! 

Υπάρχει μια θεωρία που λεει πως πρόκειται για την ίδια σατανική πέτρα που έχει περάσει δίπλα από το κεφάλι και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Η αστυνομία κάνει έρευνες για να ανακαλύψει τον τρομοκράτη που επιχείρησε να δολοφονήσει τον κατακαημένο βουλευτή, αλλά και το τουριστικό μέλλον της χώρας μας.

Το όλο περιστατικό, αλλά και οι βλακώδεις αντιδράσεις και τα άθλια επιχειρήματα από πλευράς κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού μηχανισμού της, μου θύμισαν εκείνο το περιστατικό στην Κερατέα, που, εν μέσω της αναταραχής στην περιοχή, είχε πάει προκλητικότατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Πάγκαλος με κάποιους άλλους να φάνε σε εστιατόριο της περιοχής, στα Καλύβια, με αποτέλεσμα να τον γιαουρτώσουν. 

Θυμάστε φυσικά, πως παρόλο που κάποια γυναίκα από το εστιατόριο είχε ανέβει στον πρώτο όροφο και είχε πετάξει μια καρέκλα στο πλήθος, την άλλη μέρα ο Αντιπρόεδρος, τα κανάλια και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ανέφεραν με μια φωνή πως "το πλήθος είχε πετάξει την καρέκλα, που πέρασε ξυστά από το κεφάλι του καημένου του Πάγκαλου!" Προφανώς η καρέκλα είχε παρόμοιες ιδέες με την πέτρα στην Κέρκυρα.

Εδώ φαίνεται πως ο προπαγανδιστικός τους μηχανισμός έχει πάρει διαζύγιο και από την λογική και από την πραγματικότητα! Ο πανικός τους είναι έκδηλος και η επιχειρηματολογία τους μηδαμινή. Προσπαθούν πλέον με αισθησιασμούς και κραυγές να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι της οργής του ελληνικού λαού που φουσκώνει συνεχώς. Είναι κωμικοτραγικό.

Είναι όμως λογικό να καταλάβει κανείς γιατί έχουν καταντήσει τόσο γραφικοί. Η θέση που υπερασπίζονται είναι ανυπεράσπιστη... Δεν μπορείς να πείσεις τον άλλο πως θα πρέπει να πεθάνει (κυριολεκτικά) από την πείνα, για το καλό του! Δεν μπορείς να πείσεις πως τα παιδιά και τα εγγόνια του δεν έχουν μέλλον, γιατί τα συμφέροντα των τραπεζών και των ξένων πιστωτών προέχουν.

Ο ηλικιωμένος κύριος που χτύπαγε τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων των βουλευτών καθώς πέρναγαν ένα-ένα, αυτός ο “αρχιτρομοκράτης” που "πήγε να καταλύσει την Δημοκρατία" εμποδίζοντας τους να φύγουν, είναι ο ίδιος παππούς που στέκονταν μόνος του κάποιο πρωί καταμεσής στο Σύνταγμα και μούντζωνε την Βουλή μπροστά στις κάμερες! Αυτός είναι ο αναρχικός τρομοκράτης! Ένας άνθρωπος προδομένος στο λυκόφως της ζωής του, που η οργή του για αυτό που κάνουν στον ίδιο και στα εγγόνια του, τον έχει βγάλει έξω από τα ρούχα του. Αυτή η φιγούρα είναι το σύμβολο αυτού που έρχεται και ότι επίθετα και να αποδώσουν σε αυτό τον άνθρωπο, δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ τους γιατί τον πνίγει η οργή.

Αν αυτό το περιστατικό είναι αυτό που αναζητούν για να στήσουν την επιχείρηση καταστολής του κινήματος στο Σύνταγμα, τότε πιστεύω πως δεν θα πρέπει να τους γιουχάρουν πια, αλλά να αρχίσουν όλοι μαζί να γελάνε μαζί τους και να τους καυχάζουν! Αυτό και αν θα είχε επιτυχία. Να πέσουν όλοι κάτω και να γελάνε για την γελοιότητα της όλης κατάστασης, ενώ τους βαράνε τα ΜΑΤ!

Η νοσηρότητα που αναπτύσσει τον τελευταίο καιρό οι κυβέρνηση, δείχνει πόσο ανίκανη να αντιδράσει ταυτόχρονα στις εξωτερικές (στους αρχιπειρατές που της δίνουν τις εντολές της) και στις εσωτερικές πιέσεις (στην λαϊκή βούληση). Βρισκόμενη μεταξύ σφύρας και άκμονος, μας παρουσιάζει ένα θέατρο του παραλόγου, το οποίο το εμφανίζει ως ύψιστη δημοκρατία και πολιτική, απέναντι στην "ανόητη μάζα", όπως σχολιάζουν οι καθώς πρέπει κυρίες λίγο πιο πάνω, στην Σούτσου και την Βαλαωρίτου.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια συστηματική παρουσία μελών της κυβέρνησης και θεσμικών οργάνων του πολιτεύματος, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής να έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια. Ο κοινός τους παρονομαστής είναι η αλαζονεία και η αυταρχικότητα.

Ο Παπακωνσταντίνου που μας έλεγε ψέματα μπροστά μας πως θα μας πετάξουν έξω από το Ευρώ, και οδήγησε σε πανικό και αναλήψεις € 1,5 Δις μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αυτήν την εβδομάδα μας είπε πως δεν θα μας πετάξουν τελικά και πως είχαμε την 5η δόση σχεδόν σίγουρη. Στον Παπαδάκη μάλιστα μας δηλώνει πως δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημα με την δανειακή σύμβαση!

Ο κ. Πετσάλνικος, εξευτελίζοντας τον θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της Βουλής, μας έκανε επίδειξη ύψιστου αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς με την αυτοκρατορική του εμφάνισή του στον Παπαδάκη, βγάζοντας λόγο μόνος του και εμποδίζοντας τον δημοσιογράφο και έναν συνταγματολόγο να του μιλήσουν, διαμαρτυρόμενος συνεχώς πως τον διακόπτουν από τον μονόλογό του και πως δεν ζήτησε εκείνος να πάει στην εκπομπή αλλά εκείνοι τον κάλεσαν και τους κάνει χάρη που βρισκόταν ανάμεσά τους.

Τέλος, την χείριστη εμφάνιση έκανε η Υφυπουργός Παιδείας, η κ. Χριστοφιλοπούλου. Σε ένα κρεσέντο υστερίας, κακίας, ψύχωσης, απελπισίας, παράνοιας, αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας, μας ενημέρωνε σχεδόν με δάκρυα στα μάτια πως είναι η μόνη πραγματική δημοκράτισσα που έχει απομείνει στην χώρα. Δώστε προσοχή στο 22ο λεπτό και μετά και θα καταλάβετε. Προσοχή το βίντεο δαγκώνει!

Δεν μας φτάνουν όμως μόνο αυτά. Μας έχουν πνίξει προκλητικότατα δημοσιεύματα και αναλύσεις δημοσιογράφων και ειδικών κατακλύζουν τα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν τις φωνές της Αντίστασης.

Άτομα σαν τον Παπαχελά που μας λέει πως είναι καλό που μας παίρνουν την χώρα οι ξένοι, καθώς είναι πιο ειδικοί από εμάς για να μας σώσουν. Κατανοώ πως θα πρέπει να δικαιολογήσει τον μισθό του, αλλά αυτό είναι πολύ μεγάλο κατάντημα για τον κάποτε ισχυρό "ανεξάρτητο" δημοσιογράφο. Οι θέσεις που υπερασπίζεται, δεν επιδέχονται υπεράσπισης. Όποια δημαγωγία και να χρησιμοποιήσει κανείς, όπως και να διαστρεβλώσει την γλώσσα, η Κατοχή της χώρας είναι Κατοχή, και η υπεράσπιση της Κατοχής είναι Εθνική Προδοσία (αν αυτός που την υπερασπίζεται είναι Έλληνας πολίτης.) 

Προφανώς, το Άρθρο 120 του Συντάγματος δεν αφορά τον κ. Παπαχελά.

Άτομα σαν κάποιους εκδότες εφημερίδων και κάποιους καναλάρχες, που έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους με το παρόν καθεστώς και πιστεύουν πως τα ΜΜΕ αρκούν για να χαλιναγωγήσουν την Κοινή Γνώμη μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, κάνουν ένα σοβαρό λάθος: Για να μπορούν να το κάνουν, πρέπει ο λαός να είναι χορτάτος. Πρέπει να αισθάνεται πως το πολιτικό σύστημα τον προστατεύει και πως προασπίζεται τα συμφέροντά του. Πρέπει να πιστεύει πως έχει μέλλον και πως τα παιδιά του έχουν μέλλον.

Σήμερα, γίνεται το ακριβώς αντίθετο, χωρίς προκάλυψη. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Όση προπαγάνδα και να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, ο κόσμος πια ξέρει πως δεν φοράει ρούχα. Και ο λαός πεινάει δεν θέλει πια να συμμετέχει στην κοροϊδία να καλοπιάνει τον Βασιλιά, γιατί δεν έχει πια τίποτε να χάσει. Για αυτό και η κυβερνητική προπαγάνδα μας φαντάζει πλέον γελοία.