7 Ιουνίου 2011

Το τέλος του ελληνικού ονείρου...


...η αλλιώς, η αρχή ενός ολοκληρωτικού ταξικού πολέμου

"Παρακαλώ βοηθήστε με
Είμαι φτωχή και άρρωστη και
θα σας ψηφίσω. Ευχαριστώ"
Ο κλασσικός τρόπος που χρησιμοποιούσαν οι πρωτόγονες κοινωνίες ή οι χώρες οι οποίες βρίσκονταν κάτω από τρομερό στρες για να χειρίζονται του αδύναμους, τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους ήταν να τους αφήνουν να πεθάνουν. Πρόκειται για μια λύση τύπου 'βάλτους πάνω στο παγόβουνο και ας τους να τους φάνε οι πολικές αρκούδες.'

Αυτή την στιγμή γινόμαστε μάρτυρες πως οι λεγόμενες χώρες του πρώτου κόσμου αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία τα προκάλεσαν ανεξέλεγχτοι τραπεζίτες, με το να κόβουν κοινωνικές υπηρεσίες στους αδύναμους, στους φτωχούς και στους ηλικιωμένους.

Η μανία για να γίνει το ίδιο στην Ελλάδα έχει καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και αν το ψάξουμε καλά, και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης. Είναι σημαντικό μας λένε να ζήσουμε 50 χρόνια λιτότητας, για το καλό μας. “Οποιαδήποτε άλλη επιλογή”, μας λέει η καλολαδομένη προπαγάνδα τους, “δεν υπάρχει.” Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε το να μας αρμέγουν μέχρι θανάτου είναι η μοναδική μας σωτηρία. Μας έχουν κάνει να θεωρούμε πως η “ασφάλεια” της σκλαβιάς είναι καλύτερη από την “αβεβαιότητα της” ελευθερίας.

Η προσχώριση στο άρμα της Ευρώπης δεν μας έφερε ευημερία και ένα δημοκρατικό πολίτευμα, όπως ελπίζαμε και ονειρευόμασταν πως θα πετυχαίναμε με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Κάπου στην πορεία, η Ευρώπη διαβρώθηκε από μέσα, από μια κοσμοπολίτικη οικονομική τάξη, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ίδια.


Όπως διάβασα σε ένα άρθρο στο Πρώτο Θέμα, έχει αρχίσει να τίθεται πλέον το ψευδοδίλημμα “Χρεοκοπία ή Κατοχή”Οι Έλληνες καλούμαστε από την πλουτοκρατία να ανταλλάξουμε την ελευθερία μας με την ψευδή “ασφάλεια” που μας προσφέρουν και τον πολιτισμό 5.000 ετών που εκπροσωπούμε, με μια βάρβαρη νεοφεουδαρχία στην οποία θα είμαστε υπόδουλοι.


Κι όμως, για πολλούς συμπολίτες μας που πιστεύουν πως θα επιβιώσουν από αυτή την λαίλαπα που έρχεται κατά πάνω μας, αν είναι αρκετά ραγιάδες, αν είναι αρκετά ευρωλιγούρια και αν σκύψουν αρκετά το κεφάλι, τίθεται πραγματικά ένα τέτοιο δίλημμα. Το κάνουν χωρίς να σκεφτούν πως κατοχή = χρεοκοπία. Δεν έχουν καταλάβει πως ο νέος αυτός οικονομικός πόλεμος, είναι στην ουσία ταξικός. Της ελίτ ενάντια στο υπόλοιπο της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρετών τους!


Η Ευρώπη μας έφερε ξανά θάνατο, πείνα, ληστεία και δυστυχία. Μας έφερε έναν οικονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, ο οποίος σαρώνει την αδύναμη, από την ως τώρα καλοπέραση, και ανίκανη να αντιδράσει, από τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, Ελλάδα. Μας έφερε έναν ολοκληρωτικό ταξικό πόλεμο, της ελίτ κατά του υπόλοιπου πληθυσμού. Όχι μόνο κατά των εργαζομένων, αλλά κατά πάντων. Το 2% του πληθυσμού και το 8% που το υπηρετεί, έχουν στραφεί κατά του υπόλοιπου 90%. Και προς το παρόν, έχοντας το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αφού αυτή το ξεκίνησε, κερδίζει.

Χωρίς μέλλον:
Οι γονείς μας, οι παππούδες μας...
Οι γείτονές μας... Εμείς οι ίδιοι...
Μπράβο πολιτικοί...!

Οι λόγοι της καταστροφής αυτής δεν βρίσκονται σε εμάς τους “τεμπέληδες”, “απατεώνες” και “διεφθαρμένους” έλληνες, όπως μας έχει κάνει να πιστεύουμε πως είμαστε η ανελέητη μηχανή προπαγάνδας που έχει στηθεί για να προλειάνει το έδαφος για το μεγάλο φαγοπότι. Το ότι το δημόσιο μας δεν λειτουργεί, το ότι τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, δεν σημαίνει πως αν τα καταργήσουμε οριστικά θα αλλάξει κάτι στο ελάχιστο. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ εκεί.


Το μόνο που θέλουν τα νέα αφεντικά της Ευρώπης, οι τραπεζίτες, είναι απλό: Τους φυσικούς μας πόρους, τα νησιά μας και τα μονοπόλιά μας. Για να μας τα αρπάξουν, μας βούλιαξαν στο χρέος, που δημιούργησαν οι ίδιοι, με λεφτά που δεν είχαν ποτέ.


Ένα από τα εργαλεία που διαθέτει ο τραπεζισμός είναι το ΔΝΤ. Πολλοί νομίζουν πως αυτό είναι ένας καλόβουλος διεθνής οργανισμός, στα πρότυπα του ΟΗΕ, ή της UNICEF, ακόμα και της Disney. Στην πραγματικότητα, είναι μια ληστρική παρατράπεζα που ανήκει στις τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan, Wells Fargo, BNP Parisbas, Deutche Bank και κάποιες άλλες τράπεζες της Wall Street. (Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως κάθε μια από αυτές τις τράπεζες έχει μετοχές σε κάθε μια από τις 500 πλουσιότερες εταιρίες στον κόσμο Fortune 500.)

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις.
Πραγματική φωτογραφία από την σύνοδο του ΟΑΣΕ
στο Καζακστάν
Το ΔΝΤ δεν έχει έλθει στην Ελλάδα για να την “σώσει”. Έχει έλθει για να την καταβροχθίσει. Για να θέσει τους όρους που θα μεταφερθεί η περιουσία της Ελλάδας στην παγκόσμια ελίτ, την οποία εκπροσωπούν οι παραπάνω τράπεζες που ανήκουν σε αυτή. Μην ξεχνάτε επίσης πως η Goldman Sachs είναι αυτή που μας έβαλε στην Ευρώπη, παραχαράζοντας τα δημοσιονομικά μας ελλείματα επί εποχής Σημίτη! Βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα!

Μην απατάστε: Η λύση του ΔΝΤ είναι ίδια για όλες τις χώρες. Να καταβροχθίσει τους φτωχούς και να μετατρέψει τις κυβερνήσεις των κρατών οι οποίες είχαν την ατυχία να στεγάζουν ένα δυναμικό τραπεζικό τομέα (όπως η χώρα μας) σε ζητιάνους. Οι χώρες λεηλατούνται κυριολεκτικά για να πληρώσουν τις ζημιές αυτού του τραπεζικού τομέα. Το ίδιο ακριβώς γίνεται σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λετονία, Ουγγαρία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και σε αρκετές ακόμα χώρες. Γιατί δεν το έχετε ακούσει; Γιατί η προπαγάνδα του Τραπεζισμού έχει καταπνίξει τα πάντα, ακόμα και την ίδια την λογική. Το αποτέλεσμα είναι πως δημιουργήθηκε ένα ενταλώς αυτοκαταστροφικό σύστημα, το οποίο καταπίνει τα πάντα και καταστρέφει τις κοινωνίες, τους θεσμούς και τις υποδομές.

Η πραγματικότητα της διάσωσης των τραπεζιτών 
Γιατί γίνεται αυτό; Το μυστικό είναι πως οι τράπεζές τους δεν έχουν στο ελάχιστο την κεφαλαιϊκή βάση για να σώσουν τον εαυτό τους. Τα αμύθητα πλούτη που διαθέτουν είναι απλά νούμερα πάνω σε μια οθόνη. Για αυτό έκαναν κάτι πολύ απλό: Κοινονικοποίησαν την χασούρα τους, την μεταβίβασαν στην κοινωνία.

Παράλληλα, τα κράτη στην Ευρώπη κάνουν κάτι παράξενο. Ξεκινούν πολέμους κατά των ίδιων των πληθυσμών τους, περικόπτοντας τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς και τις συντάξεις και καταστρέφοντας την εκπαίδευση και την υγεία. Σίγουρα, δεν τους ψηφίσαμε για να τα κάνουν αυτά! Όμως αυτά συμφέρουν την ελίτ, γιατί νομίζει πως με αυτά θα επιβιώσει σε βάρος του υπόλοιπου πληθυσμού. Νομίζει όμως. Το γεγονός είναι πως ο πληθυσμός είναι μορφωμένος και έχει ζήσει σε εποχές ευημερίας. Έχει μεγαλώσει με δημοκρατικά ιδεώδη, όχι πιστεύοντας πως κάποιοι άπληστοι πορνόγεροι “ξέρουν καλύτερα το συμφέρον του από τον ίδιο”. Το σημαντικότερο όμως είναι πως και οι ίδιοι είναι χρεοκοπημένοι. Για αυτό και καταφεύγουν σε γενικό καθολικό οικονομικό πόλεμο κατά της κοινωνίας. Όμως σιγά σιγά η κοινωνία ξυπνάει και αντιδρά. Δείτε την πλατεία Συντάγματος, που αποτελεί μια πρωτόμαζα των ιδεολογιών και των λύσεων του μέλλοντος.

Υπάρχουν εναλλακτικές, παρόλο που οι προπαγανδιστές μας τις εμφανίζουν ως αδιέξοδα. Οι Ισλανδοί έδειξαν το μεσαίο τους δάκτυλο στην Ευρώπη, όταν πήγε να τους περιλάβει σε αυτή την αρπαγή. Δήλωσαν πως προτιμούν να είναι φτωχοί και να μην πληρώνουν τις απώλειες των τραπεζιτών από το να είναι πάμπτωχοι και να ξεπληρώνουν τις τράπεζες για χρέη που δεν είχαν ποτέ και που επιχείρησαν οι τραπεζίτες και οι ευρωπαίοι να τους τα μεταφέρουν στην κοινωνία τους. Η ορθότητα της απόφασής τους θα φανεί έπειτα από κάποιο διάστημα, όταν οι υπόλοιποι θα ψάχνουμε να φάμε στα σκουπίδια.

Εμπιστευτείτε τον!
Το πρόσωπο του
"εθνοσωτήρα" τεχνοκράτη
τραπεζίτη...
Οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί, δεν αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο. Οι κυβερνήσεις τους εισήγαγαν στον δημόσιο προϋπολογισμό τους τις τεράστιες ζημιές των ιδιωτικών τραπεζών. Με μια κίνηση που δεν έχει καταλάβει η πλειοψηφία των ελλήνων και ευρωπαίων πολιτών, μετέτρεψαν την χασούρα κάποιων μελών της ελίτ, σε καθολικό χρέος του ελληνικού κράτους! (Αντίστοιχα έχει συμβεί σε όλη την Ευρώπη, φυσικά.)

Οι τραπεζίτες συνεχίζουν να στοιβάζουν απώλειες την μια πάνω στην άλλη. Τους είναι εύκολο, καθώς το κόστος το έχουν μεταθέσει στην κοινωνία, η οποία καλείται να πληρώνει ες αεί το δικό τους κόστος. Αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, πιστέψτε με. Είμαστε η κότα που κάνει το χρυσό αυγό.

Η πρωτοφανής αυτή διεθνής απάτη, έχει σαρώσει την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Οι πληθυσμοί δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι έχει γίνει και γιατί βλέπουν τα κεκτημένα του δυτικού πολιτισμού να σαρώνονται μπροστά στα μάτια τους. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η περιουσία μας και η χώρα μας ξεπουλιέται για να κρατηθούν στην επιφάνεια κάποιοι τραπεζίτες. Γιατί ο λεγόμενος πρώτος κόσμος θα φτάσει σύντομα σε επίπεδα Αφρικής, με λίγους ζάμπλουτους στην κορυφή.

Στην Ελλάδα ακόμα νομίζουμε πως το μόνο πρόβλημα μας είναι οι υπάλληλοι του τραπεζικού κατεστημένου, οι πολιτικοί μας, και ειδικότερα η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση. Μας αρέσει παντα να προσωποποιούμε ένα ένα πρόβλημα, γιατί είναι πιο εύκολο να το αντιμετωπίσουμε έτσι.

Νομίζουμε επίσης πως κάποιος θα μας σώσει. Θα καταθέσουμε τις ελπίδες μας σε κάποιον τεχνοκράτη (βλέπε τραπεζίτη) ο οποίος θα εμφανιστεί σαν εθνοσωτήρας και πως κατανοεί τα προβλήματα και έχει “λύσεις”. Το αποτέλεσμα θα είναι να μας βουτήξει περισσότερο μέσα στον απόπατο.

Εδώ βρίσκονται οι ελπίδες μας.
Μείνετε αγανακτισμένοι,
μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα
και μην παραιτείστε
Το κίνημα των Αγανακτισμένων δεν πρέπει να διασπαστεί αν φύγει ο ΓΑΠ “με το ελικόπτερο”, αν συμβούν έκτροπα και προβοκάτσιες στο Συνταγμα, ή αν εμφανιστεί κάποιος εθνοσωτήρας. Προσωπικά πιστεύω πως κάτι θα συμβεί, το οποίο θα λειτουργήσει για να κερδίσει χρόνο στους πειρατές-τραπεζίτες να μας αποτελειώσουν. Δηλαδή μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν: Τα μονοπόλια, μεγάλο μέρος της γης, τα νησιά μας και πάνω από όλα, τους φυσικούς πόρους της χώρας μας.

Η εκτίμησή μου είναι πως μόνο μετά από πολύχρονους αγώνες, μέσα στις επόμενες δεκαετίες και φόρο αίματος θα κινηθούν τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μέχρι τότε, θα πρέπει να οργανωθούμε σε επίπεδο κοινωνίας. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Να καταλάβουμε πως το κοινό μας καλό, είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε από αυτή την κατάσταση. Η αλληλεγύη είναι ένα πανίσχυρο όπλο σε αυτές τις στιγμές. Ας αφήσουμε τον ατομισμό, την αρπακτικότητα και την απληστία στους τραπεζίτες. Σε αυτά θα οφείλεται και η πτώση τους.