14 Ιουνίου 2011

Η Νοτιοδυτική Ασία και το Δόγμα της Παράνοιας

Το πυρηνικό ρολόι στο παρά 5'

Σε μια συνέχεια του άρθρου για το χοντρό παιχνίδι που εξελίσσεται στο Πακιστάν, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στην περιοχή της κεντρικής Ασίας και Άπω Ανατολής, καθώς επίσης και στις ΗΠΑ, καθώς οι εξελίξεις είναι δραματικές και ο Παγκόσμιους Οικονομικός Πόλεμος, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε Παγκόσμιο Θερμοπυρηνικό Πόλεμο.

Αυτό που διαβάζετε είναι αλήθεια. Το Πυρηνικό Ρολόι έχει επιστρέψει να δείχνει ενδείξεις που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές του Ψυχρού Πολέμου.

Αυτή την φορά η μεγάλη αντιπαράθεση είναι ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Και οι δύο είναι πυρηνικές δυνάμεις και οι δύο διαθέτουν τεράστιους στρατούς και ναυτικές δυνάμεις.

Τα αίτια αυτής της μεγάλης απειλής για τον πλανήτη, προέρχονται από τις ίδιες οικονομικές δυνάμεις που έχουν εξαπλωθεί παντού. Προέρχονται από τους ίδιους ψυχοπαθείς παρανοϊκούς που έχουν βαλθεί να βουλιάξουν τον πολιτισμό σε έναν δεύτερο μεσαίωνα, μέσω της καταστροφής των οικονομιών των κρατών. Σε στρατιωτικό επίπεδο, έχουν ξεκινήσει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο αν δεν περιοριστεί μπορεί να οδηγήσει στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Τα αίτια για αυτό είναι πολλά, όμως εδώ θα απαρυθμίσουμε τα πιο σημαντικά:

Καταρχάς, η Κίνα έχει εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος του εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γεμίσει την αγορά με τρις δολάρια, οδηγώντας τις ΗΠΑ σε χρεοκοπία. Για αυτό τον λόγο, έχουν ξεσηκωθεί οι ακροδεξιοί της Αμερικής, οι Neocons, τα μέλη του Tea Party και διάφορα απολιθώματα του Ψυχρού Πολέμου και απαιτούν να προχωρήσουν οι ΗΠΑ σε στάση πληρωμών και παράλληλα οι ΗΠΑ να βομβαρδίσουν την Κίνα με πυρηνικά όπλα για να σταματήσει να απαιτεί την αποπληρωμή του χρέους! Η ψυχοπάθεια και το μίσος για την ζωή, έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Απεικόνιση του υποτιθέμενου κινεζικού μητρικού στρατηγικού
υποβρύχιου αεροπλανοφόρου Zheng He. Μεταφέρει
αεροπλάνα, βαλιστικούς πύραυλους και 4 μικρότερα υποβρύχια.
Προς το παρόν είναι στα σχέδια, αλλά θα μπορούσε να
ανατρέψει τις ισορροπίες σε μελλοντικες συγκρούσεις
στην περιοχή. Είναι άγνωστο αν αυτό το σχέδιο μπορεί
να υλοποιηθεί από την Κίνα.
Το κακό είναι πως τα άτομα αυτά, εκπροσωπώντας παράλληλα και την ουσία του νεοφιλελευθερισμού, μοιράζονται ένα κοινό όραμα: Ότι έρχεται το Τέλος των Ημερών μέσα σε μια καθαρτήρια φωτιά, στην οποία θα καταστραφούν οι αμαρτωλοί, και πως ο Ιησούς θα κατέβει από τον ουρανό και θα τους δώσει μια θέση στον παράδεισο! Με λίγα λόγια, προετοιμάζουν υπόγεια πυρηνικά καταφύγια, στα οποία θα κρυφτούν με τις οικογένειες τους αν θα αρχίσουν να πέφτουν οι βόμβες. Όταν τελικά καθαρίσει η ατμόσφαιρα, θα βγουν έξω και θα διεκδικήσουν την Γη, η οποία όπως πιστεύουν θα είναι ένας επίγειος παράδεισος και ο Ιησούς θα τους δώσει τεράστια τσιφλίκια, ανάλογα με τον πλούτο που διαθέτουν τώρα, για να καλλιεργούν οι υπηρέτες τους!

Με την έλευση του νεοφιλελευθερισμού, η παράνοια και η ψυχοπάθεια έχουν επηρεάσει όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την πολιτική σε μεγάλο βαθμό. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που η ανθρωπότητα εισήλθε στην πυρηνική εποχή και εντάθηκε την δεκαετία του ‘70, όταν η Αμερική μπήκε σε πλατό παραγωγής του πετρελαίου (peak oil) και ταυτόχρονα εγκατέλειψε τον Κανόνα του Χρυσού στην οικονομία της. Από τότε, την λυμαίνονται κάθε λογής ψυχοπαθείς, κοινωνιοπαθείς και παρανοϊκοί νάρκισσοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους επιβίωση, σε βάρος της επιβίωσης των υπολοίπων και χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις στην ζωή πάνω στον πλανήτη.

Ο κινέζικος στόλος ανατρέπει τις ισορροπίες στην περιοχή
Από την άλλη μεριά, η Κίνα με προσεκτικές κινήσεις, έχει βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία να απειλεί την αμερικάνικη νεοφιλελεύθερη αυτοκρατορία, πάνω στην στιγμή που προσπαθεί να εμφανιστεί ανοιχτά. Με ένα 50ετές στρατηγικό σχέδιο, έχει κατορθώσει να έχει το πάνω χέρι στην ευρύτερη Ασία, οικονομικά και πολιτικά, και να απειλεί να εκδιώξει τις ΗΠΑ από την περιοχή. Για αυτό βλέπουμε πως έχει υιοθετήσει μια στάση συνεργασίας και διπλωματίας, την οποία οι ΗΠΑ έχουν ξεχάσει τελείως. Επίσης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα της Κίνας είναι πως αποτελεί ακόμα ένα εθνικό κράτος, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, της Ευρώπη και την Ιαπωνία, οι οποίες είναι διαβρωμένες εκ των έσω από τις τράπεζες, τον νεοφιλελευθερισμό και από τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία πλέον υπερέχουν κάθε φορά του κοινού καλού.


Η αμερικανική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Σαν αποτέλεσμα, μετά την προειδοποίηση της Κίνας, ως προς το Πακιστάν και της προσχώρησης του τελευταίου στον άξονα της Κίνας, μετά τις επιδρομές στο Β. Πακιστάν και την επιχείρηση δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η αυτοκρατορία αποφάσισε να υιοθετήσει ένα ακραίο, παλαβό σχέδιο με το οποίο θα επιχειρήσει να διατηρήσει την κυριαρχία της στην περιοχή.

Η Κίνα απέκτησε το ρώσικο αεροπλανοφόρο Varyag μέσω
μιας εταιρίας που δήλωνε πως θα το κάνει πλωτό καζίνο.
Αμέσως μετά την αγορά του, το σκάφος μεταφέρθηκε
μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων σε κινέζικα
ναυπηγεία για να εξοπλιστεί κανονικά και να καταστεί
αξιοπόλεμο. Το κινέζικο τέχνασμα προκάλεσε ένταση.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεράστιων στόλων στην Άπω Ανατολή, οι οποίοι θα διατηρούν ανοιχτές τις θαλάσσιες οδούς, για να περνούν τα εμπορεύματα προς την Αμερική. Για τον σκοπό αυτό οι ΗΠΑ κτίζουν νέες βάσεις στην ευρύτερη περιοχή, κατασκευάζουν νέας τεχνολογίας σκάφη επιφανείας σε ναυπηγία της περιοχής, και συντονίζουν τους στόλους τους και τους συμμάχους τους στην περιοχή για να περικυκλώσουν και να υποτάξουν την Κίνα.

Το δόγμα των ΗΠΑ είναι πως μπορούν να ξεκινήσουν πόλεμο με την Κίνα και να το τερματίσουν γρήγορα με “στρατηγικά χτυπήματα” που θα καταστρέψουν τις υποδομές και το πυρηνικό οπλοστάσιο της. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μπορεί να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση είναι ολοκληρωτικός θερμοπυρηνικός πόλεμος, κατά τον οποίο όλη η Αμερική, η Ευρώπη και η Ασία θα πληγούν, σχεδόν όλη η ζωή στον πλανήτη θα πεθάνει και ένα ραδιενεργό σύννεφο θα καλύψει τον πλανήτη και θα οδηγήσει σε έναν ατελείωτο πυρηνικό χειμώνα.

Πρόσφατα, μέσα από διάφορες διαδικασίες, πολλοί γείτονες της Κίνας, όπως η Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, η Ιαπωνία και άλλες χώρες ταυτόχρονα άρχισαν να διεκδικούν μονομερώς διάφορα νησάκια και βραχονησίδες στην Κινεζική Θάλασσα, απορρίπτοντας τις διπλωματικές κινήσεις της Κίνας για ειρηνική διευθέτηση του καθεστώτος ιδιοκτησίας. Οι χώρες αυτές βασίζονται στην στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι τελευταίες ελπίζουν σε μια στρατιωτική απάντηση από πλευράς Κίνας, η οποία θα οδηγήσει σε ένα “γρήγορο ναυτικό πόλεμο”(!!!!) ο οποίος θα επιλύσει τις διαφορές μια και καλή, φυσικά με μια δική τους νίκη!

Ο Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Robert Gates στην
ομιλία του στα πλαίσια της 10ης Συνόδου Κορυφής
για την Ασφάλεια στην Ασία
Σε ομιλία του στην Σιγκαπούρη, στις 4 Ιουνίου, ο Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Robert Gates, έθεσε τα σχέδια της Αμερικανικής στρατιωτικής επέκτασης στην Ασία και για μια αυξημένη αναμέτρηση με την Κίνα. Τα σχόλια του, στα πλαίσια της 10ης Συνόδου Κορυφής για την Ασφάλεια στην Ασία, που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Σπουδών Ασφαλείας (International Institute for Security Studies - IISS), ήλθαν εν μέσω αυξημένης έντασης ανάμεσα στην Κίνα και σε κάποιες άλλες χώρες που διεκδικούν περιοχές στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Οι περιφερειακές εντάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά από την περσινή ομιλία του Gates, ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα. Τα ύδατα αυτά εμπεριέχουν σημαντικές θαλάσσιες οδούς και μια υφαλοκρηπίδα η οποία διαθέτει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας διεκδικείται στο σύνολο ή μερικώς από την Κίνα, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ, την Μαλαισία, το Σουλτανάτο του Μπρουνέι και τις Φιλιππίνες.


Το νέο στρατηγικό δόγμα των ΗΠΑ

Ο Gates κατέστησε σαφές πως τίποτε - ούτε καν η αυξημένη αντίθεση από το αμερικανικό κοινό - θα αποτρέψουν τα σχέδια της Ουάσινγκτον! (Προφανώς, αυτή η δήλωση υποδηλώνει πως πλέον οι ΗΠΑ αποτελούν και εκείνες προτεκτοράτο των τραπεζών, οι οποίες προωθούν τα συμφέροντά τους σε βάρος του αμερικανικού λαού και χωρίς να υπολογίζουν πια την κοινή γνώμη.)

Φώτο από το παράκτιο Σκάφος Μάχης USS Independence (LCS-2)
Πρόκειται για τριμαράν που διαθέτει βαλιστικούς πύραυλους,
ελικόπτερα και μικρότερα σκάφη περιπολίας και μάχης 
Ο υπουργός τόνισε πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε μια “σημαντική αύξηση σε εύρος και ένταση της αμερικανικής εμπλοκής στην Ασία.” Αυτή η αυξημένη στρατιωτική εμπλοκή, τονίζει, θα εγκαθιδρύσει “μια αμυντική γραμμή κατά μήκος του ασιατικού Ειρηνικού, η οποία θα είναι κατανεμημένη γεωγραφικά σε ευρύτερη περιοχή, πιο ανθεκτική επιχειρησιακά και πολιτικά βιώσημη. Μια αμυντική γραμμή η οποία θα διατηρεί την παρουσία μας στην Βορειοανατολική Ασία, ενώ θα ενισχύσει την παρουσία μας στην Νοτιοανατολική Ασία και στον Ινδικό Ωκεανό.”

Για τον σκοπό αυτό, όπως δήλωσε ο Gates, οι ΗΠΑ κατασκευάζουν και αναπτύσσουν στην Σινγκαπούρη τα νέα τους Παράκτια Πολεμικά Σκάφη (Littoral Combat Ships - LCS) τα οποία θα έχουν αποστολή να διαφυλάττουν τα στρατηγικής σημασίας Στενά της Malacca. “Τα επόμενα χρόνια, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα αυξήσουν τους ελλιμενισμούς τους στην περιοχή, τις ναυτικές αναμετρήσεις τους και τις πολυμερείς εκπαιδευτικές προσπάθειες τους με πολλές χώρες της περιοχής” είπε ο Gates.

Φώτο από το αεροπλανοφόρο USS George
Washington (CVN-73), την καρδιά του 7ου Στόλου
των ΗΠΑ στον Δυτικό Ειρηνικό με βάση την Ιαπωνία.
Πρόκειται να αποτελέσει την καρδιά των επιχειρήσεων
του Ναυτικού των ΗΠΑ σε πιθανή σύρραξη στην περιοχή.
Τα σχέδια των ΗΠΑ προσκρούουν όμως στην οικονομική πραγματικότητα. Ο στόχος της περικύκλωσης της Κίνας μέσω ναυτικών δυνάμεων, προϋποθέτει τα ολοένα και ακριβότερα κόστη συντήρησης των τεράστιων στόλων και των εκατοντάδων περικυκλωμένων οχυρών τα οποία σκοπεύουν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Επίσης, προσκρούουν σε μια μεγάλη αντίφαση, η οποία προκαλείται από το παλαβό σύστημα του νεοφιλελευθερισμού. Σύμφωνα με τον Υπουργό Gates, ο στόχος είναι η “διατήρηση των θαλασσίων οδών.” Από αυτές τις οδούς θα διέρχονται τα εμπορεύματα τα οποία θα τροφοδοτούν την οικονομία και τις αγορές των ΗΠΑ, από χώρες που θα υποκαταστήσουν, υποτίθεται, την Κίνα ως χώρες φιλοξενίας της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής (π.χ. η Ινδία.)

Ας μην ξεχνάμε πως ένας από τους λόγους που η ΕΣΣΔ έχασε τον Ψυχρό Πόλεμο είναι καθαρά οικονομικός: Δεν μπορούσε να συντηρήσει για πάντα μια πολεμική μηχανή στην Ανατολική Ευρώπη και να χρηματοδοτεί τους συμμάχους της. Μήπως τελικά και οι ΗΠΑ έπεσαν στην ίδια παγίδα με τους πρώην εχθρούς τους; Ο καιρός μόνο θα δείξει.

Εγκατελειμένο εργοστάσιο της Ford στο Ντιτρόιτ. Η ερήμωση
της αμερικάνικης βαριάς βιομηχανίας έχει οδηγήσει ολόκληρες
πόλεις των ΗΠΑ σε ερήμωση, λόγω της νεοφιλελεύθερης
λαίλαπας που κατέστρεψε την βιομηχανία της. Σε αντίθεση με τον
Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ βασίζονται
σε τρίτες χώρες για να τις προμηθεύουν με βιομηχανικά
προϊόντα και πρώτες ύλες
Photo: W. Roland Hamilton (c) 2008 
Παράλληλα, η βιομηχανική βάση των ΗΠΑ έχει καταστραφεί από την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, με παρόμοιο τρόπο που καταστράφηκε η δική μας μικρή βιομηχανική βάση στο παρελθόν. Σχεδόν τίποτε δεν παράγεται πια εκεί, πέρα από υπηρεσίες, και όλα τα πραγματικά προϊόντα (σε αντίθεση με τα εικονικά-χρηματιστηριακά) εισάγονται από την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Τώρα, με το παρανοϊκό τους αυτοκαταστροφικό σχέδιο, οι ΗΠΑ δηλώνουν πως με δικό τους υψηλότατο κόστος θα διατηρήσουν ανοιχτές τις θαλάσσιες οδούς οι οποίες θα τις προμηθεύουν με προϊόντα, που θα προέρχονται από χώρες που υπονομεύουν και καταστρέφουν την βιομηχανία και το εμπορικό ισοζύγιο της αυτοκρατορίας τους.

Είναι προφανές πως η πολεμική μηχανή δεν κινείται για να προστατέψει τα συμφέροντα των ΗΠΑ ως χώρα, αλλά τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των τραπεζών.


Μια αυτοκρατορία όμηρος των πιστωτών της

Η τρελή πολιτική του νεοφιλελευθερισμού έχει καταστήσει τις ΗΠΑ όμηρο των καπρίτσιων των πιστωτών της (όπως και την χώρα μας άλλωστε) και την καθιστά ευάλωτη σε πιστώτριες χώρες και συλλογικά συμφέροντα τα οποία κατέχουν μέρος της οικονομίας της και των χρεών της. Αυτό σαφώς περιλαμβάνει και την Κίνα, η οποία απειλεί ανά πάσα στιγμή με χρεοκοπία τις ΗΠΑ. Σαν απάντηση, οι ΗΠΑ αποφάσισαν μονομερώς να χρησιμοποιήσουν την στρατιωτική ισχύ τους και το πυρηνικό τους οπλοστάσιο για να εκφοβίσουν την Κίνα σε κάθε κίνηση που κάνει. Από εδώ και πέρα είναι πιθανό να βλέπουμε τις ΗΠΑ να ορμάνε με τον στόλο τους παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου, κάθε φορά που η Κίνα και κάποιο κράτος της περιοχής θα έχουν διαφορές, παίρνοντας κάθε φορά την πλευρά του κράτους που διεκδικεί ύδατα και νησιά από την Κίνα.

Για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή, η Αμερική έχει μεταφέρει το σύνολο της παραγωγής της πολεμικής της μηχανής στην περιοχή της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ασίας! Το σύνολο των ναυπηγείων των ΗΠΑ είναι πλέον εκτός της χώρας, σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη. Αυτό σημαίνει, πως σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, δεν θα έχει την δυνατότητα αναπλήρωσης του στόλου της, καθώς η θέση των  εγκαταστάσεων της, επιτρέπουν στην Κίνα να τις πλήξει με συμβατικά ή πυρηνικά όπλα σε μόλις 5 λεπτά.

Η τρέλα του Ψυχρού Πολέμου επέστρεψε
Αυτή η τελευταία μεγάλη ναυτική περιπέτεια θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για την οικονομία της αυτοκρατορίας. Καθώς το κάθε κράτος θα έχει μια δωρεάν ναυτική δύναμη για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του και τις διεκδικήσεις του σε βάρος της Κίνας, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα προκαλεί συνεχώς επεισόδια. Αυτά τα επεισόδια, θα γονατίσουν τις ΗΠΑ, οι οποίες με το νέο τους δόγμα έχουν εμπλακεί σε πολέμους με το σύνολο του αραβικού κόσμου, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στη Λιβύη, πιθανώς στην Συρία και προσεχώς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Θάλασσας της Κίνας, του ασιατικού Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Όλα αυτά επιχειρεί να τα κάνει με μια γονατισμένη, από τον νεοφιλελευθερισμό, οικονομία και με μοναδική οικονομική βάση την βαριά της πολεμική βιομηχανία και τον διεθνή Τραπεζισμό. Αν αυτό δεν είναι αυτοκαταστροφική παράνοια, τότε δεν ξέρω τι είναι.

Το βέβαιο είναι πως πίσω στις ΗΠΑ υπάρχει μια μερίδα παρανοϊκών φανατικών, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να έλθει το Τέλος των Ημερών και περιμένουν με σχεδόν ερωτική διάθεση την στιγμή που η Κίνα θα προκαλέσει το επόμενο Πέρλ Χάρμπορ και θα μπορέσουν να πατήσουν το κουμπί, που κοιτούν με λαγνεία τόσα χρόνια τώρα.