17 Ιουνίου 2011

Το αντιπραξικόπημα του πραξικοπήματος, ώ αντιπραξικόπημα!

"Ξύπνα Πρωθυπουργέ!...! Ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο!"
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, κάνουν τον κύκλο τους και τίποτε δεν έχει αλλάξει. Η πολιτική της απόλυτης υποδούλωσης στις τράπεζες συνεχίζεται ακάθεκτη και στις 28 Ιουνίου θα ψηφιστεί κανονικά η Μεσοπρόθεσμη συμφωνία, η οποία έχει ήδη πάρει προέγκριση από την Βουλή, χθες το βράδυ, κάτω από άκρα μυστικότητα και αποκλεισμό των γύρω περιοχών από την αστυνομία. Κοινώς, όπως μας είπε θριαμβευτικά συγκεκριμένος βουλευτής της ΝΔ στην σημερινή εκπομπή του Αυτιά, “έχει ήδη ψηφιστεί για να πάει στην Ολομέλεια”, δείχνοντάς μας το "μεγάλο ήθος" και την συνενοχή του ύπουλου πολιτικού μας συστήματος στο μεγάλο έγκλημα κατά της χώρας.

Η μόνη διαφορά που κάνει ο ανασχηματισμός του Γιωργάκη, που φυσικά έγινε μετά από έγκριση και συμβουλή της μαμάς του, είναι η προσθήκη της ομάδας Βενιζέλου, η οποία κάνοντας αντιπραξικόπημα στον ΓΑΠ και την Τρόικα, με την απειλή της μη-στήριξης της νέας κυβέρνησης, επέτυχε να αποφύγει αφενός την προσυμφωνημένη σύμπραξη του νεοΠΑΣΟΚ με την νεοΝΔ, και αφετέρου, να εμποδίσει την ανοιχτή συμμετοχή τραπεζιτών, στην νέα κυβέρνηση, όπως το αγαπημένο παιδί της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ο Λουκάς Παπαδήμος.


Βουλή, 15 Αυγούστου '11 - 04:13 τα ξημερώματα
Έτσι θα μοιάζει η ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου
από το Θερινό Τμήμα της Βουλής
Παρόλο που μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε διαπραγμάτευση επί τούτου, φαίνεται πως οι ψυχραιμότεροι εκπρόσωποι του τραπεζικού καρτέλ στην Ελλάδα, κινήθηκα τελευταία στιγμή για να αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη πορεία, την οποία η κοντόφθαλμη Τρόικα και τα λυσσασμένα αρπαχτικά, οι τραπεζίτες, ανυπομονούσαν για να εφαρμοστεί, αγνοώντας σε πόσο δυναμική και επικίνδυνη για αυτούς έχει εξελιχθεί η αντίδραση και η οργή των αγανακτισμένων Ελλήνων. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Παπαχελά, και κάποιων άλλων αυτές τις μέρες, οι οποίοι είπαν δημόσια πως μια συμμετοχή τραπεζιτών “θα προκαλούσε πολύ τον λαό” και πως θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Η ομάδα Βενιζέλου, η οποία εκπροσωπεί αυτή την στάση, το υιοθέτησε και το επέβαλε αυτό, πράγμα που δείχνει πως παρά τους λεονταρισμούς τους, η Ευρώπη και το τραπεζικό καρτέλ, στην πραγματικότητα είναι πανικόβλητοι για να μην καταρρεύσει το Ευρώ. Και σε έναν κόσμο πραξικοπημάτων, και προκλητικής πολιτικής, το χάος εισέρχεται πολύ εύκολα στα συστήματα και τα γκρεμίζει όλα.

Η ισχυρή παρουσία του Βενιζέλου στην νέα κυβέρνηση, υπό την μορφή αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών, θολώνει κάπως τα νερά, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του αποτελούν προς το παρόν μια απρόβλεπτη δύναμη. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως η παρουσία του δεν υποδηλώνει κάποια αλλαγή προς μια ανοιχτή σύγκρουση με την Τρόικα και το τραπεζικό καρτέλ, αλλά μάλλον θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων τους, με έναν πιο κεκαλυμμένο, υποχθόνιο και ύπουλο τρόπο.

"Θα προχωρήσω μόνος...!"
Επίσης, καθώς η κυβέρνηση δεν άλλαξε ουσιαστικά, καθώς είτε έγινε απλά μια νέα μοιρασιά της τράπουλας στα υπουργεία, είτε έμειναν κάποιοι και το μόνο που έγινε είναι να αποδυναμωθεί περισσότερο η παρέα του Γιωργάκη, που κανείς δεν τον θέλει πια, παρά μόνον ο George Soros ίσως, δεν πιστεύω πως έχει συντελεστεί καμία αλλαγή πλεύσης στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική του νεοΠΑΣΟΚ. Κοινώς, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, που λέει και ο λαός.

Η ληστρική επιδρομή συνεχίζεται κανονικότητα και το ότι αποφύγαμε μια κυβέρνηση τραπεζιτών απλά αποτελεί ένδειξη πως κάποιοι έλαβαν υπόψη τους λίγο πιο σοβαρά τα μηνύματα των “αγανακτισμένων” Ελλήνων και έκαναν διορθωτικές κινήσεις για να μην προκαλέσουν. Το τραγικό είναι πως χρειάστηκαν να γίνουν τέτοιες ζυμώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, πράγμα που δείχνει το μέγεθος της δίψας, της ανυπομονησίας και της αρπακτικότητας που διακατέχει όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο τους την Ελλάδα.

"Μα δεν βλέπετε;
Ο βασιλιάς είναι γυμνός!"
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η νέα κυβέρνηση “Βενιζελικών” και “Προεδρικών” νεοΠΑΣΟΚων να διακόψει την πολιτική της κοινωνικοποίηση του χρέους των τραπεζών και εμπνευσμένης από τον χώρο των επιχειρήσεων, εχθρικής κατάληψης της χώρας, ως μιας μεγάλης εταιρίας. Αυτή περιλαμβάνει την κατάτμησή της σε υπομονάδες (εδαφικές και λειτουργικές, όσον αφορά τα κρατικά μονοπώλια) και τελικά του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος και της τελικής υφαρπαγής του συνόλου της περιουσίας της χώρας. Αυτό είναι βλέπετε το μεγαλειώδες όραμα της νέας τραπεζοκρατικής ΕΕ για τις χώρες μέλη του Νότου.

Η ευφορία της κυβέρνησης θα περάσει σύντομα, καθώς τίποτε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά. Τα ζητήματα παραμένουν και το μελάνι που πέταξε ο Γεωργάκης σαν σουπιά, το πολύ να τυφλώσει τον κόσμο μέχρι τις 28/6. Με την κωλοτούμπα του ανασχηματισμού, το πολύ να κέρδισε 10 ημέρες μέχρι το Μεσοπρόθεσμο. Λέτε να υποχωρήσει η οργή του λαού, τώρα με τον πιο μετρημένο Βενιζέλο; Προσωπικά, πολύ αμφιβάλω και πιστεύω πως το νεοΠΑΣΟΚ θα έχει μονοψήφια νούμερα στους επόμενους μήνες, όση προπαγάνδα με εκβιαστικά και χυδαία ψευτοδιλήμματα να χρησιμοποιήσει και όσες κωλοτούμπες και να κάνει. Το χάος έχει ήδη εισέλθει στο σύστημα και αυξάνει την ορμή του κάθε μέρα που περνάει.