13 Ιουλίου 2011

Γύρω γύρω στο σιφόνι

Οι τράπεζες πρέπει να επιβιώσουν.
Οι αγορές πρέπει να αυτορρυθμίζονται.
Η ανάπτυξη είναι κοντά.
Ο λεγόμενος Πρώτος Κόσμος είναι σε κατάσταση συνεχούς κατάρρευσης. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είναι οι χώρες που βιώνουν εντονότερα την τραγική αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού και της γελοίας ιδεοληψίας πως οι αγορές πρέπει να αφεθούν ελεύθερες να αυτορρυθμίζονται.

Το παραμύθι έχει τελειώσει και δυστυχώς το τέλος του δεν είναι καλό. Είναι ένα παραμύθι που δημιουργήθηκε από τη νοσηρότερη φαντασία, η οποία ξεπέρασε κι αυτή των αδελφών Γκριμ. Ήταν ένα παραμύθι με μάγισσες, στοιχειά, τέρατα, δαίμονες, λυκάνθρωπους, βαμπίρ και τραπεζίτες.

Ο λόγος της κατάρρευσης: Η ολοκληρωτική αποτυχία της ΠΜΕ

Το κύριο εργαλείο που θα μας έφερνε στον καπιταλιστικό παράδεισο είναι η Πολιτική Μηδενικών Επιτοκίων. Αυτή η πολιτική ευαγγελίζεται στα πλήθη την ιδέα πως ο δανεισμός φτηνού χρήματος θα κάνει του φτωχούς πλουσιότερους. Στην πραγματικότητα αυτό είναι μια μπαρούφα που πλέον δείχνει πόσο εγκεφαλικά νεκροί και πόσο ξεπουλημένοι σε όποιον πληρώνει τα περισσότερα είναι οι οικονομολόγοι. Γιατί οι στατιστικές και η ιστορία μας λένε άλλα: Μας λένε πως τους μόνους που συμφέρει αυτή η πολιτική είναι οι άνθρωποι στην κορυφή, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τους μόνους που άγγιξε η “ευμάρεια” είναι αυτοί. Οι υπόλοιποι γυρίζουμε γύρω γύρω στο σιφόνι που μας ρουφάει στον χαμό μας.

Υπάλληλος της ΕΚΤ επί τω έργω...
Τα φτηνά δάνεια αφορούν μόνο το τραπεζικό καρτέλ. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να δανείζονται με τόκο γιατί “ο δανεισμός τους εμπεριέχει ρίσκο”. Δείτε το νέο μεγαλειώδες σχέδιο της ΕΕ και της ΕΚΤ που λέει για δανεισμό της Ελλάδας με 8,5% επιτόκιο! Αυτό σίγουρα δεν εμπεριέχει την έννοια του ρίσκου: Είναι 100% σίγουρο πως ένα τέτοιο δάνειο δεν μπορεί ποτέ να αποπληρωθεί. Η απληστία όμως είναι η νέα θρησκεία και δεν μπορείς να παίζεις με τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών του Μαμμωνά.

Συνδυάστε την μπαρούφα της ΠΜΕ με τον υπερπληθωρισμό στα τρόφιμα και τα καύσιμα, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών-πειρατικών ορμητηρίων Goldman Sachs και JPMorgan Chase. Βάλτε στο μείγμα υψηλότατους φόρους στα πάντα, κεφαλικούς, αυξημένο ΦΠΑ, έμμεσους φόρους πάνω σε φόρους. Μειώστε τους μισθούς και τις συντάξεις κάτω από το επίπεδο που επιτρέπουν την επιβίωση. Μειώστε ή αφαιρέστε όλα τα επιδόματα προς τους ασθενέστερους, τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους και τους ανάπηρους. 

Αυτό είναι μια ωραία συνταγή που μετατρέπει τους πολύ πλούσιους σε αμύθητα πλούσιους και τους φτωχούς σε επίπεδο εξαθλίωσης ή στον θάνατο. Με τη σειρά του αυτό σκοτώνει την κοινωνία και ξεκινάει μια εσωτερική διαδικασία σήψης, η οποία κατατρώει τα πάντα γύρω.

Δίνη που προκλήθηκε από το
τσουνάμι της 11/3
ρουφάει τα πάντα.
Θα μπορούσε να είναι μια
αλληγορία γι' αυτό που
συμβαίνει στην Ιαπωνία
αυτή την στιγμή...
Δείτε το παράδειγμα της Ιαπωνίας. Πριν από τον σεισμό και το τσουνάμι, η χώρα υπέφερε σε ακραίο βαθμό από τα παραπάνω, τα οποία της επιβλήθηκαν από το τραπεζικό καρτέλ. Τώρα, που τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα, η Ιαπωνία μας δείχνει τον δρόμο που θα πάρουμε και εμείς στον νότο της ξεδοντιάρας άπληστης και κακιασμένης κωλόγριας Ευρώπης.

Πάρτε για παράδειγμα πως το 30% των δανείων ανασυγκρότησης της Ιαπωνίας, μετά το τσουνάμι, δεν εξυπηρετείται. Το σύνολο των μη-εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχεται στα 550 δις γιεν (6,8 δις δολλάρια), όπως μας αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Asahi.

Αν λάβουμε υπόψη πως αρκετά από αυτά είναι σε περιοχές που συμπίπτουν με την πυρηνική καταστροφή και την εκτεταμένη ραδιενεργή μόλυνση, τότε είναι λογικό να σκεφτούμε πως το 100% των δανείων στις περιοχές αυτές δεν θα εξυπηρετηθούν ποτέ. Πρόκειται για μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται βόρεια-βορειοανατολικά του Τόκιο και καλύπτει μερικές από τις πιο εύφορες εκτάσεις της χώρας.

Θα μου πείτε, πως ίσως να ήταν αναμενόμενο. Στην πραγματικότητα, η είδηση αφορά στατιστικές των τελευταίων τριών μηνών! Το πρακτορείο δεν αναφέρεται σε παλαιά δάνεια, αλλά σε καινούργια, τα οποία ελήφθησαν μετά το τσουνάμι και τον μεγάλο σεισμό, από τα οποία δεν έχει αποπληρωθεί ούτε η πρώτη δόση! Μιλάει ακόμα και για επιχειρηματικά δάνεια τα οποία δεν έχουν καμία πιθανότητα εξυπηρέτησης.


Η Ευρώπη μας τελειώνει

Η Ευρώπη (όπως και οι ΗΠΑ) είναι σε μια ανάλογη κατάσταση με την Ιαπωνία. Η οικονομική και κυρίως η πολιτική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη παράγει εντελώς ανεδαφικές πολιτικές που στηρίζουν τις τράπεζες της Ευρώπης με αντάλλαγμα την ολοκληρωτική καταστροφή των κοινωνιών και των λαών, οι οποίοι υπόκεινται στη μεγαλύτερη αρπαγή πλούτου που έγινε ποτέ στην ιστορία! 

Η πρόσφατη αποτυχία των “5 ισχυρών ανδρών” της Ευρώπης (στην πραγματικότητα όλοι τους είναι έμμισθοι υπάλληλοι των τραπεζών) να πετύχουν μια ελάχιστη κοινή συμφωνία για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΕΕ την κρίση, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Η μόνη συναίνεση που πέτυχαν είναι να θυσιάσουν καταρχάς την Ελλάδα και τον λαό της στον βωμό του Μαμμωνά για να γλιτώσουν οι υπόλοιποι. Μιλάμε για πραγματική θυσία, με αίμα και θάνατο και καταστροφή, μέσα από πείνα και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και αρωγής προς τους αδύναμους της κοινωνίας μας. Είναι ο δικός τους θανατηφόρος τρόπος για να εξευμενίσουν τους ειδωλολατρικούς θεούς του χρήματος, για να συνεχίσει αυτό να ρέει άφθονο προς τους ίδιους και για να γλιτώσουν οι υπόλοιπες χώρες, κυρίως του Βορρά.

Φώτο από τη σύσκεψη της ηγεσίας
της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου
καταρτίζονται τα σχέδια για το
λαμπρό μέλλον την Ευρώπης...
Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, ειδικά οι ηγέτες της ιδανικής πολιτείας αλά Κάμελοτ, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξέρουν τι κάνουν. Στην πραγματικότητα, είναι μια συμμορία από χαρτογιακάδες και ξεπουλημένα ανθρωπάκια και απέχουν παρασάγγες από τους μεγάλους Ευρωπαίους ηγέτες του παρελθόντος που ονειρεύτηκαν την Ενωμένη Ευρώπη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μας σώσουν από την καταστροφή, καθώς είναι οι ίδιοι που την προκάλεσαν! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υπακούουν πιστά τα προστάγματα των “αγορών”, δηλάδή της κοσμοπολίτικης οικονομικής ελίτ, και θυσιάζουν χωρίς τύψεις ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού με αντάλλαγμα χρήμα, θέσεις και προνόμια.

Οι ίδιοι αυτοί κύριοι απαιτούν και επιβάλλουν να πληρώσει το τίμημα ο ελληνικός λαός, και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί του Νότου, για τις αποτυχίες του χρηματοπιστωτικού τους συστήματος. Με τρόπο μεθοδευμένο, πέρασαν τις ζημίες των τραπεζών μέσα στους προϋπολογισμούς των κρατών και φορτώνουν στους πολίτες το κόστος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη και πυραμίδα που έχει γίνει ποτέ και τα θύματα είμαστε όλοι μας! Η μόνη μας ελπίδα όχι για να βγούμε από την κρίση, αλλά για να επιβιώσει ένα μέρος της κοινωνίας μας, είναι να αντιδράσουμε και να ξεφύγουμε από τη σιδερένια φτέρνα τους, η οποία τσακίζει τα πρόσωπα όλων μας!

Χρέος: Το νέο όπλο μαζικής καταστροφής

Ο Θείος Σαμ εν έτει 2011.
Η κρίση χρέους είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έπληξε ποτέ τον πλανήτη μας. Το χρέος είναι στην ουσία ένα όπλο μαζικής καταστροφής, το οποίο καταστρέφει κοινωνίες, το περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές. Οι άνθρωποι με χαμηλό ή καθόλου εισόδημα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτοί είναι καταδικασμένοι στην εξαθλίωση ή στην απώλεια της ελευθερίας τους.

Ορισμένες φορές, ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του. Πάρτε για παράδειγμα τα μικροδάνεια στην Ινδία, τα οποία παρουσιάστηκαν σαν η πανάκεια του νεοφιλελευθερισμού για τους φτωχούς. Από τη στιγμή που όλοι ενεπλάκησαν σ' αυτή την ιστορία, ο μικροδανεισμός εξερράγη και γιγαντώθηκε πέρα από κάθε έλεγχο και στη συνέχεια συρρικνώθηκε οδηγώντας πολλούς σε χρεωκοπία και βαθιά μέσα σε χρέη από τα οποία δεν μπορούσαν να βγούν. 

Το αποτέλεσμα στην Ινδία είναι το ίδιο με την Ιαπωνία: Οι νέοι αυτοκτονούν για να αποφύγουν το χρέος, αντί να κτίζουν την οικογένειά τους και να δυναμώνουν το έθνος τους. Είναι το ίδιο που συμβαίνει στην πρώτη σε αυτοκτονίες χώρα στην Ευρώπη, την Ελλάδα, που σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε μια χώρα χωρίς κοινωνία και μια κοινωνία χωρίς χώρα. Έχουμε γίνει κι εμείς σαν τους Ιάπωνες, βαθύτατα και θανατηφόρα δυστυχισμένοι και απελπισμένοι.

Η επιθετικότατη πολιτική “λιτότητας” που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα είναι ένα νέο Άουσβιτς. Στην πραγματικότητα είναι ένας ανελέητος οικονομικός και ψυχολογικός πόλεμος κατά της ελληνικής κοινωνίας, που πρόσφατα στην πλατεία Συντάγματος έγινε και συμβατικός. Αυτός ο ολοκληρωτικός πόλεμος κατά των “τεμπέληδων” και “άχρηστων” Ελλήνων, όπως μας αποκαλεί ο πρωθυπουργός Γιωργάκης, σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική πολιτική Σοκ και Δέους που επιβάλει η κατοχική του κυβέρνηση, έχει σαν αποτέλεσμα το ανελέητο σφυροκόπημα του κόσμου που κοιτάζει με κενό βλέμμα τους προπαγανδιστές στις τηλεοράσεις.

Η επικίνδυνη δυναμική της ύφεσης

"Ιδιωτική ασφάλεια", ή τραμπούκοι, κοινώς μισθοφόροι.
Πιθανώς να τους δούμε σύντομα και στους δρόμους της
Αθήνας για να προστατεύουν τα συμφέροντα των
τραπεζών και να εκτελούν τους ντόπιους που αντιστέκονται.
Όσο εύκολα η συνεχής εκτύπωση χρήματος μπορεί να οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό, το αντίθετο, δηλαδή η συνεχής λιτότητα, έχει την αντίθετη δυναμική και επιφέρει συρρίκνωση. Αν μάλιστα αυτή βγει εκτός ελέγχου, τότε μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε κατάρρευση, όχι για δεκαετίες, αλλά για αιώνες! 

Η σημαντική διαφορά μας από την Ιαπωνία είναι πως η δική μας τρύπα είναι προς το εξωτερικό, ενώ εκείνης, όπως και λ.χ. της Ιρλανδίας, είναι προς εσωτερικούς πιστωτές, τον ίδιο τον ιαπωνικό λαό και τις ντόπιες τράπεζες. Εμείς είμαστε ακριβώς το αντίθετο. Μας έχουν επιβάλει ένα χρέος προς τα έξω, το οποίο δεν μας αφορά, μέσα από καθαρή απάτη. Μια στάση πληρωμών για την Ιαπωνία θα ήταν καταστροφική. Σ' εμάς που οι πιστωτές μας είναι στο εξωτερικό, πιθανώς να μας επέτρεπε να επιβιώσουμε. Γι' αυτό τον λόγο το τραπεζικό καρτέλ έχει λυσσάξει να λάβει ως αντάλλαγμα για το “χρέος” μας κάθε είδους εθνικό πλούτο, ξεκινώντας από το υπέδαφος, συνεχίζοντας στα κρατικά μονοπώλια και καταλήγοντας στα καλύτερα κομμάτια ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιοτήτων και πολλών νησιών μας.

Όμως, ήδη έχουμε ξεπεράσει πλέον το όριο αντοχής της κοινωνίας. Ποιός άραγε θα μπορεί να πληρώνει ολοένα αυξανόμενους φόρους ενώ τα εισοδήματά του ολοένα και μικραίνουν; Αν βάλουμε στην εξίσωση και το γεγονός πως οι πολύ πλούσιοι δεν πληρώνουν καθόλου φόρους στο ελληνικό κράτος και έχουν τα χρήματά τους εκτός ελληνικής οικονομίας, στο εξωτερικό, θα καταλάβουμε πως η κατάσταση είναι πλέον πέρα από εκρηκτική. Είναι μη-αναστρέψιμη.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατική οδός θα μας οδηγήσει τα επόμενα χρόνια από τον ένα πεινασμένο για εξουσία στον άλλον και από τον έναν συνεργάτη και ξεπουλημένο στον επόμενο. Το σύστημα είναι διαβρωμένο και μονταρισμένο να λειτουργεί έτσι. Η ψήφος του ελληνικού λαού θα μεταφράζεται κατά βούληση και η λέξη δημοκρατία θα είναι μια προσβολή κενή περιεχομένου. Πάρτε για παράδειγμα την αυθαίρετη ερμηνεία του Μικρού Πρωθυπουργού Γιωργάκη πως η ψήφος στις τοπικές εκλογές, μπορεί άνετα εκ των υστέρων να ερμηνευτεί ως στήριξη του Μνημονίου 1, μέσα από τη δημαγωγία.

Το σύστημα όμως δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ έτσι, ούτε μπορεί η παρωχημένη σταλινικού τύπου προπαγάνδα των συνεργαζόμενων ΜΜΕ να κρατήσει υποταγμένο τον πληθυσμό για πολύ. Υπάρχει ένα σημείο βρασμού το οποίο θα επιτευχθεί όταν συμβούν δύο πράγματα: Όταν ξεκινήσει η πείνα και όταν ο κόσμος συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει πια ελπίδα να γυρίσουμε πίσω στις παλιές καλές εποχές, τότε που έτρωγαν όλοι από τις σάρκες του κράτους. Σε τέτοιες καταστάσεις οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις δεν αργούν να προκύψουν.