22 Ιουλίου 2011

Ζήτω η αντι-χρεωκοπία!

"Θρίαμβος! Κύριοι, ευτυχώς χρεωκοπήσαμε! Δόξα ταις Αγοραίς!" ~ Άγνωστος πρωθυπουργός, το όνομα του οποίου χάθηκε στον χρόνο, 21ος αιώνας μ.Χ., προτεκτοράτο των νοτίων Βαλκανίων, γνωστό και ως πρώην Ελληνική Δημοκρατία

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας
χρεωκοπίας.
Η διαστρέβλωση της γλώσσας και η δημαγωγία έχουν αναδειχτεί σε μορφή τέχνης για τον μηχανισμό προπαγάνδας ΕΕ/νεοΠΑΣΟΚ και των ξεπουλημένων συνεργατών τους.

Η "ανάλυση" των χθεσινών εξελίξεων ξεκίνησε χθες από τη ΝΕΤ, με μια άκρατη θριαμβολογία και μπουρδολογία που έκανε τον τηλεθεατή να σταυροκοπιέται και να αναρωτιέται από ποιό πλανήτη ήλθαν αυτοί που πληρώνονται στην κρατική τηλεόραση. Είναι σαφές πως η μπουρδολογία απευθυνόταν στο 16% του πληθυσμού, στις 1.840.000 στρουθοκαμήλους και εγκεφαλικά νεκρούς που κατοικούν τη χώρα αυτή, που αγοράζουν αυτό που τους πουλάνε και που φαινομενικά στηρίζουν την κυβέρνηση του νεοΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους και θεωρούν τον Μικρό Γιωργάκη ως "καταλληλότερο για πρωθυπουργό". Μαζί με τη Χίλαρι, που τον θεωρεί "μέγιστο ηγέτη και όχι απλό πολιτικό". Η παράνοια ως μηχανισμός του Δόγματος του Σοκ.

Η προσοχή του μηχανισμού προπαγάνδας έχει δοθεί στο να τονιστεί πως "σωθήκαμε" και πως "δεν χρεωκοπήσαμε". Τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Η Ελλάδα και δεν σώθηκε και είναι πλέον υπό καθεστώς χρεωκοπίας, η οποία παρουσιάζεται στις μάζες με έναν "εύπεπτο" και "αξιοπρεπή" τρόπο. Η απόφαση της ΕΕ για το θέμα της Ελλάδας είναι μια μπούρδα, καθώς εξυπηρετεί μόνο τα στενά συμφέροντα της Γερμανίας. Όμως, η ΕΕ έχει αναπτύξει μια άκρατη γενικολογία για να χαρακτηρίσει τις εξελίξεις, η οποία έχει σκοπό να θολώσει τα νερά. Οι σουπιές ξέρουν πολύ καλά μόνο ένα πράμα, να πετάνε μελάνι παντού.

- "Τη βλεπείς αυτή την πεγιοχή, δεξιά από το Ελληνικό,
μον σεγί; Πλέον είναι ζικί μού! Ουί!"
- "Γιάαα! Γκουτ! Ουντ η δική μου είναι αριστεγά,
δίπλα στο αεγοπλάνο. Γκουτ ζεν είναι; Γιάαα;"
Με τον ίδιο τρόπο και οι χαρτογιακάδες μάς γέμισαν μελάνια. Όλοι οι πολιτικάντηδες έχουν επιστρέψει στις χώρες τους και ανακοίνωσαν τον προσωπικό τους θρίαμβο κι αυτόν της εξαιρετικής πολιτικής τους. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα: Αν όλοι κέρδισαν, τότε ποιός έχασε;

Ο πρώτος μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα. Περιέκοψε €29 δισεκατομμύρια και χρεώθηκε επιπλέον €109 δις για τουλάχιστον 30 χρόνια. Δηλαδή το χρέος των €330 δισεκατομμυρίων, μετά την αναδιάρθρωση έχει φτάσει τα €450 δισεκατομμύρια και ανεβαίνει. Σύντομα θα φτάσει και η Ελλάδα το €1 τρισεκατομμύριο και θα μετράμε ακόμα. "Κι αυτό είναι υπόσχεση. Όχι υπόσχεση: δέσμευση!" όπως λένε τα μεγάλα λόγια ανίκανου ανδρός. Αυτό όμως παρουσιάζεται σαν θρίαμβος, είναι στην ουσία μια πράξη που αποτελεί μεγάλη ύβρη απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ουρανοξύστες από χρέος

Οι δεύτεροι μεγάλοι χαμένοι από αυτό το παιχνίδι φαίνεται να είναι οι αμερικάνικες τράπεζες. Η Γερμανία με την πολιτική της αποφάσισε να μην τις προστατέψει άλλο. Τα CDS τα οποία έχουν παιχτεί εναντίον της Ελλάδας, υπέρ της χρεωκοπίας της, είναι τουλάχιστον €60 με €80 δισεκατομμύρια. Ο βασικός ασφαλιστικός όμιλος που τα έχει "εκδώσει", το καζίνο δηλαδή που δέχτηκε τα στοιχήματα των παικτών, είναι η AIG. Προσωπικά, δεν την βλέπω και πολύ καλά τις επόμενες μέρες.

Όπως δεν βλέπω καλά και το δολάριο, αλλά και τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που έχουν λάβει οικονομική βοήθεια ύψους $16,5 τρισεκατομμυρίων (€11,45 τρις) από την Fed, από το 2007 μέχρι σήμερα, υπό μορφή δανείων με μηδενικό επιτόκιο, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το ετήσιο ΑΕΠ της Αμερικής! Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το ποσό έχει πάει στο εξωτερικό (Ευρώπη και Ασία) και έχει χρηματοδοτήσει το διεθνές τραπεζικό κατρέλ.

Ανάλυση της οικονομικής "βοήθειας" προς το διεθνές τραπεζικό καρτέλ
ύψους $16,5 τρις που έχει δώσει η Federal Reserve, από το 2007 μέχρι
σήμερα. Είναι $1,5 τρις πάνω από το ΑΕΠ των ΗΠΑ! Παντού, σε όλο τον κόσμο,
τις τράπεζες τις πληρώνουν οι τοπικές κοινωνίες, με καταστροφή,
χρεωκοπία και θάνατο. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσό είναι
€109 δις ώς τώρα, συν τα καινούργια €35 δις που εγγυάται η ΕΕ
(και τα περνάει στον λογαριασμό της Ελλάδας) = € 144 δις προς τις τράπεζες!
Αυτό σημαίνει πως η Αμερική χρεωκοπεί σύντομα, καθώς το μηδενικό επιτόκιο την έχει καταστρέψει. Από τη στιγμή δε που δεν θα φορολογήσει τους πλούσιους, ο μόνο τρόπος να εισπράξει είναι να καταστρέψει τις κοινωνικές παροχές στον λαό (καθώς δεν έχουν λεφτά να τους φορολογήσει), ενώ παράλληλα αυξάνει τα έξοδα των ενόπλων δυνάμεών της! Είναι το ίδιο ακριβώς μ' αυτό που γίνεται και εδώ και μαντέψτε: Δεν λειτουργεί! Όσο και να κόψουν, δεν θα φτάσουν ποτέ τα $114,5 τρισεκατομμύρια, τα οποία αυξάνονται με ρυθμό $15 τρις το χρόνο! Είναι η συνταγή για μια σίγουρη παγκόσμια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων.

Θέλετε να δείτε το πραγματικό πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας; Δείτε αυτή την καταπληκτική ιστοσελίδα, http://www.wtfnoway.com/, και θα καταλάβετε αμέσως τι γίνεται.

Δείτε το πραγματικό πρόσωπο του χρέους των ΗΠΑ και καταλάβετε πως δεν υπάρχει σωτηρία για αυτό το χρεωκοπημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σαν σύγκριση, το δικό μας εθνικό χρέος των €420 δισεκατομμυρίων είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου γεμάτο με παλέτες φορτωμένες χαρτονομίσματα των 100 ευρώ (μονή σειρά από παλέτες, όχι διπλή όπως στην εικόνα της παραπάνω ιστοσελίδας). Για σύγκριση δείτε τον σούπερ ουρανοξύστη στην τελευταία εικόνα, ύψους δύο φορές το Empire State Building, ο οποίος αντιστοιχεί στο εθνικό χρέος των ΗΠΑ!

Να χρεωκοπεί κανείς ή να μην χρεωκοπεί;

- "Μόνο ο Θεός μας σωζεί τωρά."
- "Γιάαα;; Μόνο ο Γκοτ";;;
Αυτός ο ουρανοξύστης από χρέος είναι έτοιμος να καταρρεύσει από το ίδιο του το βάρος! Το ζήτημα είναι πως οι τρεις οίκοι αξιολόγησης, οι Standard and Poor's, Fitch και Moody's, έχουν ο καθένας διαφορετικό σύστημα ορισμού για το τι αποτελεί χρεωκοπία. Συνεπώς η S&P θα χαρακτηρίσει την Ελλάδα με το "Selective Default", η Fitch με "Restricted Default" και η Moody's, που δεν έχει τέτοιους χαρακτηρισμούς, με σκέτο "Default"!

Default μεταφράζεται ως χρεωκοπία, όπως και να το δει κανείς και όσο και να διαστρεβλώσει τη γλώσσα για να την προσαρμόσει στα συμφέροντά του. Σε περίπτωση που η Moody's μας χαρακτηρίσει με "Default" τότε θα έχουμε βεβαιωμένο πιστωτικό γεγονός και θα πρέπει να πληρωθούν τα CDS! Φαντάζεστε τι θα γίνει στα γραφεία της AIG και στις αμερικανικές τράπεζες, αν συμβεί αυτό;

- "Να, μωρέ τρελούτσικο!"
Η Ευρώπη έχει πάρει σοβαρά την
οικονομική κρίση και οι επικεφαλής
εργάζονται πυρετωδώς για να σώσουν
την Ένωση.
Ήδη υπάρχει η απειλή της 2 Αυγούστου για το χαρακτηρισμό της αμερικανικής οικονομίας με Default από την S&P. Ναι μεν τα βρήκαν οι Ρεπουμπλικάνοι με τους Δημοκρατικούς, αλλά το τίμημα είναι μεγάλο. Η πολιτική λιτότητας που υιοθετείται από την κυβέρνηση Obama επιταχύνει την τελική χρεωκοπία των ΗΠΑ. Αν σκάσει και το ελληνικό χρέος, η κατάσταση δυσκολεύει πολύ για την Ευρώπη, την Αμερική και τον κόσμο όλο...

Καταλάβατε γιατί ο Obama αναπτύσσει 20.000 στρατιώτες μέσα στην ίδια την Αμερική, με στόχο "την αντιμετώπιση ταραχών", αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τις γραμμές ετούτες; Σύντομα, το ίδιο έργο ίσως και να παιχτεί στην γειτονιά σας...