6 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο άρθρο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάει για διάλυση

Ποιο το μέλλον της ΕΕ;
Σε απάντηση στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο "Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάει για διάλυση" στο Olympia.gr καταθέτω και την απάντηση μου εδώ, με την ελπίδα να αποτελέσει η συζήτηση αυτή την αρχή για έναν εποικοδομητικό και χρήσιμο διάλογο...

Είναι εντελώς λάθος ο διαχωρισμός που γίνεται στο άρθρο ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ, ή των "κερδοσκόπων" όπως έχει επικτρατήσει να τους αποκαλούν. Πρόκειται για το ίδιο και το αυτό. Η "ΕΕ των λαών", το υποτιθέμενο Κάμελοτ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του διαφωτισμού, μας προέκυψε να είναι τελικά ο δούρειος ίππος της τραπεζικής και νεοφεουδαρχικής ελίτ και του μεσαιωνικού σκοταδισμού. Ο τελικός στόχος τους είναι η επικράτηση τους εις βάρος των κοινωνιών και η ολοκληρωτική αρπαγή του πλούτου τους. Αφετηρία απετέλεσαν η ΟΝΕ και το Σύμφωνο Σταθερότητας, τα οποία αναβάθμισαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup κυριολεκτικά σε κυβερνεία της Ένωσης, αλλά όπως αποδείχτηκε, στην ουσία έστειλαν το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης στο πυρ το εξώτερο.

Έχετε δει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να νομοθετεί τελευταία πάνω σε σημαντικά θέματα; Σίγουρα όχι. Έχει την ίδια μοίρα με το εθνικό μας κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές είναι απλά όργανα των αφεντικών τραπεζιτών και υπακούουν τυφλά στις αποφάσεις της ΕΚΤ και του Eurogroup (Αλήθεια, όσον αφορά το τελευταίο, έχετε καταλάβει πως την Ένωση τη διοικούν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες; Δεν σας παραξενεύει πόσο ειδικό βάρος έχει η οικονομία, σε σχέση με την πολιτική στην Ένωση; Δεν είναι τυχαίο).

Οι πραγματικοί λόγοι της διάλυσης που βλέπουμε στην ΕΕ είναι πολλοί, αλλά κυρίως συνοψίζονται στους εξής: Η Ευρώπη έχει αποδείξει περίτρανα πως δεν αποτελεί ενιαίο κράτος, αλλά πρωτίστως μια χαλαρή οικονομική ένωση με χαρακτηριστικά συνομοσπονδίας. Αυτό το μόρφωμα, που δεν τυπώνει καν το δικό του νόμισμα, αλλά έχει παραχωρήσει το δικαίωμα αυτό στην ιδιωτικών συμφερόντων Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έναντι κάποιου τόκου, χωρίς να επιτρέπει στα κράτη μέλη να ασκήσουν δημοσιονομική πολιτική και χωρίς να προσφέρει στήριξη και αλληλεγγύη, είναι καταδικασμένο να αποτύχει παταγωδώς.


Το δε ευρώ δεν είναι αξιόγραφο, αλλά χρεόγραφο και πλήττεται καθώς κυκλοφορούν πολύ μεγάλες ποσότητες από αυτό και κυρίως, δεν έχει κάποια πραγματική αξία, πέρα από αυτή που λέει η Ένωση πως έχει (fiat money). Το τελικό χτύπημα όμως στην Ευρώπη είναι η επίσημη στήριξη των τραπεζών εις βάρος των κοινωνιών και των λαών της Ευρώπης. Αυτό έγινε μέσω του απόλυτου colpo grosso της μετακύλισης ("κοινωνικοποιήσης") των τιτάνιων ζημιών των τραπεζών αυτών στους φορολογούμενους και της είσπραξης τόκου από πάνω. Μετέτρεψαν τις δικές τους χασούρες σε χρέος των κρατών! Και τώρα, με το νέο κόλπο της "κοινωνικοποίησης της κοινωνικοποίησης", δηλαδή της μετακύλισης των ζημιών και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες, αφού η "κακιά" Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τους καημένους τραπεζίτες, τα πράγματα έχουν πάρει μια πολύ άσχημη τροπή, καθώς δεν είναι όλοι πειθήνιοι και πρόθυμοι σαν τους δικούς μας κυβερνώντες.

Μια φράση μπορεί να περιγράψει αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ: Αέρας κοπανιστός, με δυό φορές αέρα.

Νομίζετε πως δεν βλέπουν τι μας κάνουν εμάς οι υπόλοιπες χώρες και τι "στήριξη" έχουμε λάβει από τους "φιλέλληνες" Γιούνκερ και Τρισέ; Η δε μυστηριώδης υπόθεση της Dexia, τι σημαίνει ακριβώς; Μήπως οι εταίροι ή Ευρωπαίοι πολιτικοί έπαιξαν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας με CDS; Αυτό αρκεί για να κάνει πολλούς εταίρους να φύγουν τρέχοντας όσο πιο μακριά γίνεται, σκούζοντας και τραβώντας τα μαλλιά τους, από την ξιπασμένη ψεύτρα ξεδοντιάρα κακιασμένη γριά Ευρώπη, που θεωρούσαν ως τώρα καλοσυνάτη παιδούλα. Οι μόνοι ανόητοι είναι οι Κροάτες που θέλουν να μπουν σ' αυτή την παγίδα την 1η Ιουλίου... Ποιος ξέρει τι παραμύθια για "ευημερία", "δικαιοσύνη" και "δημοκρατία" θα τους πούλησαν.

Ήδη η Συνθήκη του Σένγκεν έχει αρχίσει να καταρρέει, με τη Δανία να αποχωρεί πρώτη και καλύτερη από αυτή. Σύντομα, θα φύγουν κι άλλοι. Το ευρώ δεν τα πάει και πολύ καλά και το έσωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, προσωρινά, οι Κινέζοι(!), μόλις πριν λίγες μέρες. Όλα στηρίζονται πάνω σε παράγωγα, σε φούσκες και αέρα κοπανιστό, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγεθος της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορούν όλα αυτά να αντέξουν το βάρος της χαλασμένης ασήκωτης μηχανής για πάντα, καθώς δεν υπάρχει το αεικίνητο όπως νόμισαν για μια στιγμή.

Η ΕΕ δεν είναι υπό κατάρρευση επειδή υπάρχει κάποια ισχυρή σατανική μυστική παγκόσμια διακυβέρνηση που τη διαλύει. Αυτό είναι λάθος συλλογισμός και οδηγεί σε λάθος ανάλυση των πραγμάτων. Καταρρέει επειδή οι δυνάμεις του χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού δεν έχουν καταφέρει όλους τους σκοπούς τους, καθώς λόγω πολλών συγκυριών, έχουν χρεωκοπήσει. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα και παίκτες οι οποίοι τους αντιμάχονται. Το χάος έχει εισέλθει μέσα στο σύστημα και κατατρώει τα πάντα, πλάι πλάι με τη μνημειώδη απληστία των νεοφιλελεύθερων αργυραμοιβών και ραντιέρηδων.