7 Ιουλίου 2011

Εξελίξεις από το μέτωπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Πολέμου

Οι χαρτογιακάδες αντεπιτίθενται

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's, μια από τις κύριες μονάδες ψυχολογικού πολέμου και διεξαγωγής εκστρατειών Σοκ και Δέος ενάντια στις κοινωνίες, ο οποίος λειτουργεί για το συμφέρον του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ, μόλις χθες υποβάθμισε την Πορτογαλία κατά 4 βαθμίδες.

Η παράδοξη αυτή κίνηση φάνηκε να αιφνιδίασε τη γρια ανήμπορη ξεδοντιάρα ΕΕ, η οποία μούγκρισε με λύσσα και σήκωσε τη μαγκούρα της απειλιτικά, αλλά δεν φάνηκε να κάνει και πολλά. Η φασιστική στάση της απέναντι στην χώρα μας και η επικράτηση της ναζιστικής πολιτικής πως οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουμε με αίμα τη δεινή δημοσιονομική θέση της χώρας έδειξε περίτρανα στον κόσμο πως η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια.

Το νέο θύμα των κορακιών, που έχουν μαζευτεί γύρω από τα πτώματα των χωρών της ΕΕ, είναι η Πορτογαλία. Το παράδοξο σ' αυτή την υπόθεση είναι πως η χώρα αυτή έχει κάνει ακριβώς ό,τι της έχει πει η Τρόικα και το ΔΝΤ. Τα περιβόητα μέτρα λιτότητας έχουν υιοθετηθεί κατά γράμμα, παρόλο που και εκεί αποτελούν μια άσχετη συνταγή για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Μααλόξ για να πέσει ο πυρετός.


Η κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών
στην Ιρλαδία δεν είναι καλοδεχούμενη από όλους...
Όμως, όπως και στην περίπτωση του “Υπάκουου Τίγρη”, δηλαδή της Ιρλανδίας, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα επέδειξε το πραγματικό του παράλογο πρόσωπο. Όπως μας λέει και ο πολιτικός αναλυτής Φίνταν Ο' Τούλ, στην εξαιρετική εκπομπή Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου, που προβλήθηκε αυτές τις ημέρες:
“Το Ιρλανδικό κατεστημένο έχει εμμονή με το να είναι τα 'καλά παιδιά'. Να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι διεθνείς αγορές θα τους ήθελαν να συμπεριφέρονται. Έκαναν τα πάντα από ό,τι υποτίθεται έπρεπε να κάνουν. Μείωσαν τις δημόσιες δαπάνες, επιτέθηκαν στις δημόσιες υπηρεσίες, μείωσαν τους μισθούς των ανθρώπων, εγγυήθηκαν για τα κέρδη των τραπεζών. Ακολούθησαν κατά γράμμα τη διεθνή ατζέντα. Και τι πήραν ως αναταπόδοση αυτού; Τίποτα! Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό...
Συμπεριφέρθηκαν ακριβώς όπως έπρεπε. Κι αντί να τους χαϊδέψουν το κεφάλι, αντί να ανταμειφθούν, αντί οι παντοδύναμες αγορές να τους πουν: 'Ω, είστε πολύ καλά παιδία, να μερικές καραμέλες, πηγαίνετε για ύπνο ήσυχοι, θα σας διαβάσουμε και παραμύθι', οι αγορές τους είπαν 'δεν σας πιστεύουμε'!

Το μεγάλο ψέμα είναι η άποψη ότι οι αγορές είναι λογικές. Όταν σου λένε να κάνεις κάτι, εσύ το κάνεις και εκείνες αντιδούν θετικά. Στην πράξη οι αγορές λένε 'Πρέπει να κόψετε, να κόψετε, να κόψετε'. Και όταν κόβεις, σου λένε 'Επειδή κόβεις, θα αποτύχεις, άρα δεν μπορούμε να σου δώσουμε χρήματα'.
Οι μέρες της ευημερίας σας είναι μετρημένες

Πολλοί νομίζουν πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργεί με λογική, επειδή η βασική του γλώσσα είναι τα νούμερα. Όμως, στην πραγματικότητα, είναι ένα παράλογο σύστημα είτε επειδή διοικείται από έναν όχλο είτε επειδή τα προσωπικά σχέδια του καθενός το οδηγούν σε πορείες που είτε είναι παράλογες, είτε εξυπηρετούν στενά προσωπικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Πορτογαλία: Η βια κατά της
καταστολής και του ξεπουλήματος
εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Η Πορτογαλία, που είναι κι αυτή μια υπάκουη και καλή χώρα και ικανοποιεί τις απαιτήσεις και την ιδεολογία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ, σε αντίθεση με την κακή Ελλάδα, χώρα “τεμπέληδων” και “άχρηστων”, όπως αποκαλεί τους κατοίκους της ο μέγιστος δημοκράτης ρήτορας Γιωργάκης Α. Παπανδρέου. Κι όμως, και σ' αυτή την περίπτωση, βλέπουμε τη φαυλότητα και τη θανάσιμη παγίδα που έχουν πέσει οι χώρες της Ευρώπης.

Αυτές τις μέρες έχουμε έναν άτυπο πόλεμο ανάμεσα στους οίκους αξιολόγησης, που εκπροσωπούν τις παγκόσμιες τράπεζες, και την ΕΕ. Το μήλο της έριδος δεν είναι στην ουσία η Πορτογαλία, ούτε η χώρα μας, αλλά η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Η ΕΕ ξεκίνησε να εφαρμόσει τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που οι τράπεζες δεν το επιθυμούν, καθώς θα χάσουν λεφτά από την υπόθεση. Έτσι, σε μια κίνηση επίδειξης της ισχύος και της υπεροχής τους, υποβάθμισαν την Πορτογαλία για τον μόνο λόγο πως “μπορούν”.

Είμαστε μάρτυρες του τέλους
των κοινωνιών αλλά και
του οικονομικού συστήματος
όπως τα ξέραμε ως τώρα.
Η ερώτηση είναι, γιατί όλοι μας έχουμε ακόμα πίστη στο τραπεζικό σύστημα ως έχει; Γιατί του δίνουμε ακόμα ενέσεις για να το κρατήσουμε ζωντανό; Δείτε τι έχει κάνει στη χώρα μας, στη Μινεσότα, στην Ιρλανδία, στην Καλιφόρνια, στην Αγγλία, στο Βέλγιο, στην Ιαπωνία, στην Ισπανία, στη Λετονία και στην Πορτογαλία... Το μόνο που κάνει είναι κυριλεκτικά να κατασπαράζει τοπικές κοινωνίες για τροφοδοτήσει την ξεχαρβαλωμένη και αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη μηχανή παραγωγής και διανομής του πλούτου.

Ακόμα ο Παγκόσμιος Οικονομικός Πόλεμος μαίνεται ανάμεσα στην ελίτ και τις κοινωνίες. Η κοσμοπολίτικη οικονομική ελίτ, με μια ατζέντα καθαρά αντικοινωνική, με σκοπό να καταλύσει τη δημοκρατία και να υποδουλώσει τις κοινωνίες, φαίνεται να έχει πάρει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή και να ελέγχει τον κόσμο μας. Φυσικά, αυτό το έχει πετύχει γιατί το προετοίμαζε χρόνια κι έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, του ελέγχου των ΜΜΕ και των έμμισθων πολιτικών υποτακτικών.

Το μόνο που θα προσφέρει σίγουρα
αυτό το σύστημα είναι πείνα και θάνατο
γιατί είναι φτιαγμένο για να αρπάζει
τον πλούτο από τις κοινωνίες.
Όμως, πάνω στη στιγμή της παντοδυναμίας τους, πάνω στη στιγμή που πίστεψαν πως έχουν νικήσει, φάνηκε η γύμνια τους. Οι λαοί αφυπνίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Η τυφλή βια, όπως επέδειξαν οι υπάλληλοι τους στην Αθήνα, και η φτηνή προπαγάνδα των ΜΜΕ, ναι μεν φόβισε πολλούς νοικοκυραίους, αλλά αποτέλεσε και την απαρχή μιας ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας, η οποία θα θεριεύει με τέτοιες εικόνες. Ο τηλεοπτικός φακός είναι δίκοπο μαχαίρι και μόνο από τύχη δεν προκάλεσαν θύματα, πράγμα που θα οδηγούσε την κατάσταση αλλού και τον ΓΑΠ ταξιδιώτη. Το σύστημα μπάζει απ' όλες τις μεριές κι αυτό θα είναι και η αιτία της τελικής πτώσης του. Ήδη, οι βάρβαροι, πρώην σύμμαχοι τους, είναι προ των πυλών και κουνάνε απειλητικά τα νούμερα τους.