16 Οκτωβρίου 2011

Ένα νέο συναρπαστικό άθλημα: Ρίψη αυγών στον τοπικό εκπρόσωπο του ΔΝΤ


Ένα νέο συναρπαστικό σπορ ανακαλύφθηκε στην Τουρκία. Ονομάζεται "ρίψη αυγών στον τοπικό εκπρόσωπο του ΔΝΤ" και αποτελεί μια νέα, φρέσκια αντίληψη για τον κόσμο, τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Οι επίδοξοι αθλητές στοχεύουν τον κοντινότερο εξυπνάκια γιάπη κωλόπαιδο εκπρόσωπο του ΔΝΤ και εκείνος κάνει ό,τι μπορεί για να τα αποφύγει: Σκύβει, κρύβεται, παρακαλάει, απειλεί ή κατουριέται πάνω του. Κάθε φορά που κάποιο αυγό προσγειώνεται πάνω στο πανάκριβο κοστούμι του καραγκιόζη άσχετου υπαλληλίσκου, οι αθλητές λαμβάνουν 1.000 πόντους και στο πρόσωπο 5.000. Ο σκοπός είναι να βρεθεί ο γραβατωμένος μπαμπουίνος χωρίς καθαρά κοστούμια και έτσι να συνειδητοποιήσει πως η βίαιη έλλειψη αγαθών που προκαλεί στις κοινωνίες μ' αυτά που κάνει, έχουν πραγματικές συνέπειες που, όσο περνάει ο χρόνος, θα γίνονται όλο και πιο σοβαρές για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο.

Πηγές αναφέρουν πως η γελοία φάτσα του συγκεκριμένου εκπρόσωπου του ΔΝΤ και ο πανικός στο πρόσωπό του τη στιγμή που τα αυγά κατευθύνονται προς το δεξί μανίκι του πανάκριβου κοστουμιού του, καθώς εκείνος κηρύττει το Ευαγγέλιο της Απληστίας (Μίλτον Φρίντμαν "Η απληστία είναι καλή", Εκδόσεις ΔΝΤ) σε αμφιθέατρο τουρκικού πανεπιστημίου, έχουν τόσο ιδιαίτερη διασκεδαστική αξία και έχουν εμπνεύσει τόσο πολύ την παγκόσμια κοινότητα, που πλέον ο ανώνυμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει στο τσεπάκι του το Χρυσό Βατόμουρο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, με πρωταγωνιστές τον υπουργό Ηλία Μόσιαλο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τη Ντόρα Μπακογιάννη, έσπευσαν να καταδικασουν την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον του γιγαντιαίου θεσμού του ΔΝΤ και του θεάρεστου έργου του κατά της φτώχιας και ζητούν την παραδειγματική εκτέλεση των υπευθύνων διά τυφεκισμού με συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Το νέο αυτό άθλημα θα περιλαμβάνεται στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καθώς, όπως αναφέρει η ΔΟΕ, "εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα μοντέρνα ιδανικά του Ολυμπιακού Κινήματος και της Νέας Τάξης Πραγμάτων".