6 Νοεμβρίου 2011

Το πάντρεμα του σουρεαλισμού και της πολιτικής στην Ευρώπη


Σκίτσο του Schrank, με αφορμή το Halloween., στην εφημερίδα Independent της Κυριακής.
Δώστε βάση στις λεπτομέρειες: Ο Παπανδρέου κρατάει σαν χάνος το φτυάρι που το
ξέθαψε, οι Μερκοζύ πανηγυρίζουν με κακία, ο Σίλβιο χαίρεται και ο Κάμερον κοιτάει σαν χαζός!

Εδώ και λίγες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες της πλέον κακοπαιγμένης θεατρικής παράστασης που έχει ανεβεί ποτέ στο πολιτικό σανίδι. Τίποτε δεν μας είχε προειδοποιήσει για το εύρος και την τεράστια στροφορμή των πολιτικών κωλοτουμπών, στις οποίες γίναμε, θέλαμε δεν θέλαμε, μάρτυρες.

Οι καπνοί και τα καθρεφτάκια της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα χειροκροτήματα των βουλευτάδων με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, τα οποία αντικαταστάθηκαν στην συνέχεια από βουλευτικές γιούχες και κατέληξαν ξανά σε χειροκροτήματα στην εθνοσωτήρια ομιλία του, η απογοήτευση Βενιζέλου που περίμενε πως είχε την καρέκλα στο τσεπάκι, οι ανάλογες αντικωλοτούμπες Σαμαρά και ΝΔ ("η μεν σαρξ πρόθυμη, το δε πνεύμα ασθενές") συνθέτουν το σκηνικό για το πλέον παράδοξο και σουρεαλιστικό πολιτικοθεατρικό έργο των τελευταίων δεκαετιών. Ποιός σας είπε πως η Πολιτική δεν έχει σχέση με την Τέχνη και πως δεν έχει μεγάλη καλλιτεχνική αξία per se;

Το σουρεαλιστικό καλλιτεχνικό σκηνικό στην Ελλάδα συμπλήρωσε τέλεια το Καρναβάλι των Καννών, τη συνάντηση των G-20, στην οποία οι παγκόσμιοι ηγέτες – ένας όρος που χάνει την ουσία του κάθε λεπτό που περνάει – κατέφθαναν με τις πολυτελείς limo πάνω σε κόκκινο χαλί, με ένστολους παλατιανούς να τους αποδίδουν τιμές, για να συζητήσουν τη... λιτότητα που θα επιβάλουν στον πλανήτη! Προφανώς θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ στα Όσκαρ για να το ξεπεράσουν αυτό.

Σε αυτό όμως το καρναβάλι, έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε ξεκάθαρα το ωμό και πωρωμένο πρόσωπο της γερμανικής πολιτικής. Ο ωμός και στυγνός εκβιασμός από πλευράς Μερκοζύ και η απαίτηση να μετατραπεί το δημοψήφισμα Παπανδρέου σε δημοψήφισμα παραμονής ή όχι στην Ένωση δημιούργησε τόσο βαθιά κύματα που έφεραν τη λεηλατημένη χώρα μας σε ακόμα χειρότερη θέση. Τώρα που το δημοψήφισμα έχει φύγει από τη μέση, οι κακεντρεχείς λένε πως το σχέδιο της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, σε συνεργασία με τους Μερκοζύ και πιθανώς τον Ομπάμα, είχε βασικό στόχο να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό και να τον κάνει να πιστέψει πως έχει ακόμα τη δυνατότητα να ψηφίζει για το μέλλον του. Αυτό το καθαρά συνωμοσιολογικό σενάριο το τροφοδοτεί και ο πανικός που δημιούργησε η ιστορία αυτή. Με το που μίλησε για δημοψήφισμα ο Παπανδρέου, αυτόματα χάθηκαν σαν καπνός 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ακόμα 1 τρις ευρώ έφυγε από τις ευρωπαϊκές τράπεζες με προορισμό τις ΗΠΑ. Φυσικά, η θεωρία συνωμοσίας αγνοεί την τεράστια δύναμη της ανθρώπινης βλακείας στην ιστορία.

Σας αποκαλύπτω το μεγάλο πολιτικό μυστικό
όπλο του Γιωργάκη Παπανδρέου. Παρεμβάλλεται
ανάμεσα σε αυτόν και την καρέκλα του και δεν
επιτρέπει σε κανένα πολιτικό αντίπαλό του να τον
ξεκ(ω)λλήσει από αυτή! Το μυστικό; Μια σταγόνα
σηκώνει μέχρι και δύο τόνους! Συμπέρασμα: Ο ΓΑΠ
δεν φεύγει ούτε με σιδηρολοστό!
Τώρα που έχει καταλαγιάσει το κουρνιαχτό, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Αυτό που βλέπουμε είναι πως η απόλυτη γελοιότητα έχει επικρατήσει στο πολιτικό σύστημα της Ευρώπης και πως δεν έχουμε καμία σωτηρία με αυτό το σύστημα στην εξουσία.

Αυτό που ήθελε ο Γιωργάκης Παπανδρέου ο Μυαλοφυγόδικος (στην ουσία η οικογένεια Παπανδρέου και το επιτελείο της) να πετύχει, το πέτυχε μια χαρά. Απέφυγε τις εκλογές, απέφυγε το πραξικόπημα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από τα κορόιδα τους βουλευτές μέσα στην Βουλή (κάνοντάς τους για μια ακόμα φορά συνένοχους) και πλέον θα κυβερνήσει ανενόχλητος, μέχρι την επόμενη φορά που θα μουγκρίσει ξανά το πλήθος. Τότε πιθανώς να αναγκαστεί να φύγει για πάντα με το ελικόπτερο. Στην πορεία την έφερε για τα καλά στο Σαμαρά, τον οποίο από αύριο θα αρχίσει να κατηγορεί για "εθνική προδοσία", για "υπονόμευση της εθνικής ομοψυχίας", για "ιδιοτέλεια", για "αγάπη για την εξουσία" και άλλα τέτοια αυτοαναφορικά. Από αύριο ξεκινάνε τα όργανα κι αυτό το σκηνικό θα μας πάει για μια ακόμα εβδομάδα. Φυσικά, για όλα εκείνα τα περί 6ης δόση που χάθηκε, ούτε λόγος. Ο σκοπός είναι να κρατηθεί ο όχλος υπνωτισμένος και να μην καταλάβει πως η υφαρπαγή συνεχίζεται κανονικά και ανεμπόδιστα.

Ο σουρεαλισμός δεν τελειώνει φυσικά εδώ! Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, ο δεκάρικος λόγος που έβγαλε ο Γιωργάκης για το πόσο σπουδαίος είναι και οι κωλοτούμπες που έκανε φαίνεται πως έδωσαν ένα επιπλέον 5% ψήφους στο ΠΑΣΟΚ! Συνεπώς, αν βγει και ανακοινώσει άλλα 5-6 δημοψηφίσματα, τότε θα έχει και αυτοδυναμία! (Και οι ΗΠΑ θα κερδίσουν άλλα 5-6 τρις που τα έχουν ανάγκη!)

Πέρα από την πλάκα, όμως, όλα αυτά είναι ανησυχητικά. Δείχνουν την ανωριμότητα, την αυτοκαταστροφικότητα και την επικίνδυνη χαζομάρα που δέρνει τον λαό μας, ο οποίος εντυπωσιάζεται από τέτοιες γελοίες πολιτικές μανούβρες και χάνει ως συνήθως την ουσία. Όπως ανησυχητικό είναι επίσης ότι το79% του ελληνικού λαού, κατά τις δημοσκοπήσεις, θέλει παραμονή της χώρας στο ευρώ. Έχει περάσει για τα καλά το μήνυμα της μη-εναλλακτικής πορείας (το νεοφιλελεύθερο T.I.N.A., There Is No Alternative), το οποίο έχει πείσει τους συμπολίτες μας πως είναι προτιμότερο να ζήσουν κάτω από ξένο ζυγό μέσω του ευρώ, χρεωκοπημένοι και πεινασμένοι, παρά ανεξάρτητοι με δραχμές, χρεωκοπημένοι και πεινασμένοι. Φυσικά, ακόμα είναι αδύνατο να σπάσουν οι δοξασίες περί Ευρώπης των Λαών και της πίστης πως τα πράγματα θα επιστρέψουν στο 2007, με τη ρεμούλα και την κονόμα σε πρώτο πλάνο.

Μπήκαμε σε μια περίοδο που ο καθένας μας, σε προσωπικό επίπεδο, θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αλλά και τα λογικά του. Έχουμε να δούμε και να βιώσουμε πολλά ακόμα. Η εποχή της βεβαιότητας και της ασφάλειας έχει πλέον τελειώσει. Καλώς ήλθατε στη Νέα Αταξία Πραγμάτων.