6 Απριλίου 2012

Σοβαρά επεισόδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αντιδράσεις των κατοίκων κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ιστορία με το βιοαέριο στην Αρκαδία (παραγωγή ενέργειας από βιομάζα) που βαφτίστηκε με τον γνωστό οργουελιανό τρόπο "πράσινη διαχείριση λυμμάτων" από τον Περιφερειάρχη, αλλά και οι προσβολές και η υπεροψία του μικρού πρωθυπουργού Τατούλη οδήγησαν την κατάσταση να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Το πλήθος άρχισε να εκτοξεύει καρέκλες, τραπέζια και ποτήρια, τη στιγμή που ο μικρός πρωθυπουργός το έσκαγε από την πίσω πόρτα... Οι ιδιαίτερα βίαιες αντιδράσεις του πλήθους καταγράφησαν σε βίντεο:


Αυτό το βίντεο είναι η απάντηση της πραγματικότητας στους κρατούντες, οι οποίοι είναι προφανώς σε κατάσταση απόλυτου πανικού και στρουθοκαμηλισμού. Παρόλο που κανείς τους δε θέλει εκλογές, για να μην κουνηθεί η βάρκα της λεηλασίας, οι εκρήξεις βίας όπως η παραπάνω τους φέρνουν σε επαφή με την πραγματικότητα: Πως όσα ΜΑΤ και να έχουν, όση "νόμιμη" κρατική βία και να εξασκήσουν, από τη στιγμή που στρέφονται κατά του συνόλου της κοινωνίας, δεν έχουν την παραμικρή κοινωνική νομιμοποίηση. Το παραπάνω μας δείχνει πως το κοινωνικό συμβόλαιο έχει θρυμματιστεί και πως ο κάθε δοτός ή εκλεγμένος υπάλληλος δεν μπορεί να σταθεί πια στη θέση του.

Για να δούμε, πιστεύουν ακόμα πως οι εκλογές μπορούν να αναβληθούν μέχρι το Σεπτέμβριο; Και μην μου πείτε πως πιστεύετε ακόμα πως το πλήθος αυτό είναι εντεταλμένοι Τσιπραίοι!